Constipatia este una dintre neplacerile sarcinii,mai ales in trimestrele 2 si 3.Desi nu toate gravidele se confrunta cu ea.Numeroasele schimbari hormonale din timpul sarcinii duc la o scadere a eficientei intestinului.Asa apare constipatia.
Pentru ca gravidele nu pot ingera laxative pe perioada sarcinii,e de preferat sa combata constipatia prin alimentatie bogata in fibre(fructe si legume crude,fructe confiate,cereale,paine din faina integrala,etc)
Afla mai multe despre Simptome sarcina si Consultatii ginecologice in trimestrul 3 de sarcina
Si activitatea fizica este recomandata in rezolvarea acestei probleme.Este recomandat mersul pe jos,care pe langa combaterea constipatiei,ajuta si la pozitionarea copilului cu capul in jos in ultimul trimestru si usureaza nasterea.Apa-minim 1 l pe zi-va ajuta si ea gravida sa evite constipatia si ii va da o stare generala buna.
Tu te-ai confruntat cu aceasta neplacere a sarcinii?Ce masuri ai luat sa o combati?
Dupa sarcina am avut probleme , dar si uneori in timpul sarcinii , am fost la farmacie si mi-au recomandat niste supozitoare pe baza de glicerina .
din pacate, la mine, constipatia a fost strans legata de hemoroizi, pe ultima suta de metri.... nici nu credeam ca voi ajunge in asemenea situatie. am avut noroc de dna dr care mai glumind, mai serios, mi-a zis ca trebuie sa ii dansez pana la capat si sa-i accept ca sunt ai mei. au trecut prin tratament local si aspenter. constipatia, insa, nu...:)
din pacate, la mine, constipatia a fost strans legata de hemoroizi, pe ultima suta de metri.... nici nu credeam ca voi ajunge in asemenea situatie. am avut noroc de dna dr care mai glumind, mai serios, mi-a zis ca trebuie sa ii dansez pana la capat si sa-i accept ca sunt ai mei. au trecut prin tratament local si aspenter. constipatia, insa, nu...:)
Educarea copiilor De ce preferă părinții grădinițele private în Cluj?