Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima
Pieptul de pui cu lamaie si salsa de busuioc reprezinta un meniu racoritor si usor de digerat, in special daca il servim copiilor.
Putem adapta aceasta reteta astfel incat anumite ingrediente sa fie in cantitate mai mica, daca un anumit gust nu este pe placul celor mici. De ex, usturoiul poate sa fie adaugat in cantitate mai mica.
Reteta de pui cu salsa este delicioasa, arata apetisant si va fi, cu siguranta, unul din felurile preferate de mancare pentru copii.
Numar de portii: 4 portii
Timp de preparare: minute
Numar de servire: minute
Pentru salsa se combina toate ingredientele, respectiv rosiile, busuiocul, usturoiul, uleiul de masline, praful de piper si praful de sare. Se amesteca bine.
Pentru pregatirea puiului se amesteca faina cu coaja de la lamaie, sarea si piperul. Se foloseste o furculita pentru a amesteca toate ingredientele. Se spala carnea de pui si se absoarbe cu un stergar curat. Se da fiecare file de piept de pui prin amestecul de faina. La final, se da deoparte puiul.
Se pune o tigaie de marime medie pe aragaz si se adauga uleiul de struguri sau de canola. Se adauga apoi fielurile de piept de pui. Se gatesc pana ce devin aurii si pe o parte si pe alta. Ceea ce inseamna 2 minute pentru fiecare parte, luand in calcul ca fileurile sunt foarte subtiri.
Inainte de a pune fileurile de pui pe farfurie, se stoarce suc de lamaie pe fiecare dintre acestea. Puiul se serveste cu salsa de busuioc.
Pofta buna.
Despre Sorin Spanu
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 30 minute
Timp de preparare: 40 minute
Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.