Cum poti cultiva legume bio si ce beneficii aduc acestea copilului tau
Hipocrate afirma in urma cu 2500 de ani ca hrana pe care o consumam este medicamentul nostru. Ei bine, in prezent, lucrurile s-au schimbat considerabil. Alimentele nu doar ca sunt aproape lipsite de gust, dar contin tot mai multe pesticide si mai putini nutrienti.
Una dintre cele mai bune solutii la care putem apela pentru a asigura familiei, dar mai ales copilului hrana calitativa, esentiala unei dezvoltari armonioase este cultivarea legumelor bio in propria gradina. In plus, gradinaritul este o activitate placuta si relaxanta. Mai mult decat atat, conform studiilor, aceasta vindeca depresia.
In articolul de azi vei afla cateva sfaturi care te vor ajuta sa ai propria gradina de legume bio. Insa inainte de toate, trebuie sa stii ca orice planta are nevoie de cateva conditii minime necesare dezvoltarii precum: soare si sol bogat.
Dimensiunea necesara unei gradini de legume bio
Unul dintre primele lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand urmeaza sa plantezi propriile legume bio este spatiul de care dispui. Cu cat locul este mai mare, cu atat vei obtine legume mai sanatoase. Este recomandat sa eviti plantarea foarte apropiata a plantelor. Daca vor fi mai departate, fluxul de aer ajuta la prevenirea bolilor provocate de spori.
Alegerea semintelor
Daca vrei sa cultivi legume bio, trebuie sa eviti stropirea lor cu substante toxice in cazul aparitiei unei boli. Astfel, trebuie sa alegi seminte de legume calitative, rezistente la daunatori.
Fertilizarea solului
Chiar daca nu iti doresti o productie foarte mare de plante, fertilizarea solulului este esentiala si trebuie realizata intr-un mod cat mai natural. Poti apela la resturile de la animalele erbivore precum: vaci, gaini, iepuri, cai, oi.
Ce legume poti planta in propria gradina
Este important ca la inceput sa plantezi legume care nu necesita o ingrijire deosebite. Printre acestea se numara: rosii, castraveti, varza, ceapa, cartofi, dovleac, ardei, salata verde, morcovi. Desi nu sunt pretentioase, asigura necesarul de hrana unei familii intregi si sunt foarte sanatoase pentru cei mici.
Avantajele integrarii legumelor bio in alimentatia copilului
Principalul rol pe care il au legumele in alimentatia copilului este sa ofete aportul necesar de vitamina A, C ,K, dar si potasiu si acid folic. Fructele bio contin carbohidrati, fibre, minerale si chiar proteine, toate acestea sunt necesare unei dezvoltari optime, mai ales in cazul unui copil.
O alimentatie bogata in vitamine va contribui la:
- Imbunatatirea sistemului imunitar datorita antioxidantilor, fierului si a vitaminei A;
- Prevenirea si combaterea obezitatii si a diabetului datorita continutului ridicat de fibre si al cantitatii reduse de lipide si calorii;
- Reglarea sistemului digestiv deoarece legumele precum marea, fasolea si broccoli contribuie la tratarea constipatiei.
Mai mult decat atat, conform studiilor, consumul de legume bio in randul copiilor imbunatateste performata scolara.
Asadar, cu un minim efort poti asigura o alimentatie sanatoasa micutului tau. Pentru a-l responsabiliza si pentru a-l incuraja sa consume doar alimente sanatoase, il poti implica si pe el in activitatile zilnice de gradinarit.
Comentarii legate de Cum poti cultiva legume bio si ce beneficii aduc acestea copilului tau