10 mituri despre conceptie
Iata 10 mituri despre concepere si motivele pentru care ele nu sunt adevarate. Sunt cupluri care isi doresc sa aiba un copil si aud diverse informatii care se dovedesc a fi doar mituri, fara sa existe dovezi medicale. Afla care sunt ele si iti poti creste astfel sansele de a ramane gravida mai repede.
10 mituri legate de conceptie
1. Voi ramane insarcinata din momentul in care nu mai iau pastile contraceptive.
Mai ales cand ne dorim un copil, este un pic frustrant sa observam ca luna de luna menstruatia apare la timp, chiar daca nu mai folosim pastile contraceptive. Pentru cele mai multe cupluri, conceptia copilului nu se intampla din prima! Defapt, cuplurile sanatoase au una din patru sanse sa conceapa in timpul unui ciclu lunar.
2. Nu folosesc metode contraceptive, deci voi ramane insarcinata repede.
Doar pentru ca metodele contraceptive nu au produs schimbari hormonale in corpul tau, nu inseamna ca vei ramane insarcinata de la prima incercare. Chiar daca ai un corp sanatos si un echilibru hormonal care sa iti permita conceperea, fertilitatea este influentata si de alti factori - fumatul, consumul de alcool, stersul. Renunta la factori perturbanti si vei creste sansele.
3. Suntem amandoi sanatosi deci voi ramane insarcinata fara probleme.
Desi te simti perfect sanatoasa si la fel se simte si partenerul tau, starea ta de bine nu este un indicator de fertilitate. Multi barbati si femei au probleme legate de fertilitate,si nici macar nu stiu asta. Evident, o stare proasta de sanatate poate influenta negativ si fertilitatea dar nu functioneaza neaparat si in sens invers. Nu te alarma din prima, dar ia in considerare un set de analize.
4. Daca nu raman insarcinata in primele luni de incercari, ceva nu e bine.
Daca nu te stresezi din acest motiv si nu dai crezare tuturor specialistilor care considera ca dupa cateva luni de incercari ai nevoie de tratament de infertilitate, ai sanse mai mari sa ramai insarcinata. In teorie, un cuplu este considerat infertil abia dupa un an de incercari, insa ne referim la multe incercari nu doar cateva partide de sex pe luna. Realitatea este ca 80% din cuplurile sanatoase vor concepe in cel mult un an.
5. Daca facem sex destul de des, voi ramane sigur insarcinata.
In afara situatiei in care partenerul tau are o problema cu cantitatea de sperma, poti sa faci sex oricat de des iti doresti. Important este sa faci sex in cele mai importante zile din perioada unei luni, adica zilele in care se produce ovulatia. Momentul este mai important decat numarul de incercari.
6. Daca am pana in 35 de ani, sunt fertila...
Este adevarat ca fertilitatea scade dramatic dupa varsta de 35 de ani, dar sunt si femei mai tinere care pot avea probleme de fertilitate. Esti fertila la 20 de ani, dar fiecare an care se adauga la varsta poate creste riscul de infertilitate.
7. Voi ramane insarcinata daca fac sex in ziua 14 dupa menstruatie.
Acesta este mitul care poate fi demontat cel mai usor. Chiar daca ciclul dureaza 28 de zile si este regulat, nu esti la cel mai inalt nivel de fertilitate in ziua a 14-a. Cel mai bine este sa urmaresti toate semnalele legate de perioada ovulatiei - temperatura corpului, secretiile, nivelul hormonal.
Citeste despre Calendar menstrual pentru a afla totul despre perioada fertila.
8. Eu si partenerul nu trebuie sa schimbam modul in care facem sex pentru a concepe.
Desi nu trebuie sa schimbi nimic legat de conceptul de baza, totusi trebuie sa renunti la lubrifiant sau la sex oral. Atat lubrifiantul cat si saliva distrug sperma.
9. Problemele de fertilitate sunt rare
Pare greu de acceptat ca tu poti avea probleme de fertilitate, totusi aproape unul din sase cupluri au greutati in conceperea unui copil. Gandeste-te la cei mai multi prieteni ai tai si observa cati din ei iau tratamente de fertilitate.
10. Am ramas repede insarcinata prima oara, asadar voi ramane repede insarcinata si ulterior.
Desi ai ramas insarcinata repede prima oara, asta nu inseamna ca nu trebuie sa incerci mai des a doua oara. Problemele de fertilitate pot sa apara si dupa o sarcina, de aceea este recomandat sa te hranesti sanatos, sa faci miscare si sa incerci la fel de des daca vrei un alt copil.
Acestea sunt 10 mituri despre conceptie care sunt demontate de medicina. Evident sunt si cupluri norocoase care nu incearca de prea multe ori inainte sa conceapa un copil. Nu uitati ca mai important este momentul decat numarul de incercari.
Citeste si despre 12 sfaturi de urmat cand iti propui sa ramai insarcinata
Comentarii legate de 10 mituri despre concepere