La muncă în ultimul semestru de sarcină.10 sfaturi simple să te protejezi!
Multe femei aleg să meargă la muncă în ultimul semestru de sarcină pentru că se simt suficient de puternice pentru a face față programului de lucru. Dar trebuie să țină cont de câteva sfaturi simple care le ajută să protejeze bebelușul și să își protejeze sănătatea.
Tinerele care se bucură de o sarcină mai ușoară aleg de multe ori să lucreze până în luna a noua. Dacă mergi la muncă în ultimul semestru de sarcină, chiar dacă te simți bine, vor fi zile în care stresul și efortul fizic te pot afecta. De aceea, este bine să ții cont de sfaturile medicilor și să te protejezi cât mai mult.
1. Încearcă să dormi mai multe ore pe noapte
Cele mai multe locuri de munca unde femeile însărcinate pe lucra până în ultimul semestru de sarcină presupun activitatea la birou, cu un efort fizic redus. Cu toate acestea, munca pe calculator, concentrarea intensă și stresul legate de termenele limită generează o stare de oboseală care se accentuează continuu. De aceea, este bine să încerci să te culci mai devreme seara, cel puțin cu o jumătate de oră sau o oră față de prorgramul tău obișnuit.
2. Revizuiește programul de lucru
Încearcă să elimini toate acele activități la serviciu care ți se par prea dificile. Discută cu șefii sau colegii care pot prelua activitățile sau proiectele mai complexe, să te ajute și să îți eliberezi programul de activitățile prea stresante.
3. Nu sta prea multe ore pe scaun
Folosește o pernă mică pentru a susține spatele când stai ore întregi la birou. Dar în afară de asta, ține cont de faptul că nu este bine să stai ore întregi doar așezată, chiar dacă burtica este grea. La fiecare oră, fă mișcare și ridică-te timp de 10 minute, întinde spatele și brațele.
4. Evită să stai în picioare mult timp
Multe locuri de muncă specifice femeilor, inclusiv locuri de munca Bucuresti în companii internaționale, supermarketuri, școli, grădinițe, clinici, spitale sau saloane, obligă angajații să stea în picioare ore întregi. Iar acest lucru este foarte dificil pentru o femeie însărcinată, mai ales în ultimul trimestru. Ai grijă să porți încălțăminte foarte comodă și să ai la îndemână un scaun pe care te poți așeza din când în când. O plimbare scurtă și ușoară pe holurile clădirii sau în afara acesteia ajută, dacă lucrezi mult în picioare.
5. Evită să te apleci brusc
Indiferent de natura muncii tale, evită să te apleci să culegi obiecte de pe jos sau să ridici ceva greu. Simplul gest de a te apleca brusc poate fi dăunător sarcinii și bebelușului și poate provoca amețeli puternice.
6. Evită să ridici greutăți
Chiar dacă ai o constituție atletică și lucrezi într-un domeniu unde ridici colete sau pachete grele, evită să mai ridici greutăți mai mari de un kilogram în ultimele luni de sarcină. Și ai grijă să flectezi genunchii și să ridici coletele cu spatele drept, fără să te apleci.
7. Evită locurile cu zgomote puternice
Chiar dacă pe tine pare că nu te afectează, zgomotele puternice pot afecta profund dezvoltarea bebelușului. Evită să mai stai la birou, dacă se folosește o bormașină în încăpere. Evită locațiile unde se folosesc utilaje grele care emit zgomote și vibrații puternice.
8. Evită frigul și umezeala excesivă
Femeile care lucrează în industria alimentară sunt cele mai expuse la condiții de frig și umezeală în abatoare, hale, carmangerii sau depozite de alimente. Acest sfat este deosebit de important pentru femeile care au locuri de munca in Suceava sau alte orașe cu temperaturi scazute. Cât timp ești însărcinată, evită locurile unde este prea frig și umezeala ridicată. Încearcă să discuți cu șeful direct să te repartizeze în alte secții sau locații de lucru.
9. Evită substanțele toxice
Unele meserii presupun contactul direct cu diverse substanțe toxice, în laboratoare chimice, în depozite unde se ambalează detergenți sau chiar în magazinele în care se folosesc parfumuri puternice în sistemul de climatizare. Chiar dacă sunt parfumuri plăcute, ele nu fac bine unei femei însărcinate și pot afecta bebelușul.
10. Hidratează-te corect!
Ar fi bine să reduci cantitatea de cofeină și să bei mai multe lichide sănătoase, care te hidratează. Apa, apa minerală, supele de legume, compoturile de fructe, apa infuzată cu fructe și sărurile pentru hidratare nu trebuie să îți lipsească din meniul zilnic, mai ales dacă mergi la muncă în ultimul semestru de sarcină pe timpul verii.
Sursa foto freestocks pe Unsplash
Comentarii legate de La muncă în ultimul semestru de sarcină.10 sfaturi simple să te protejezi!