Tenul poate avea unele probleme care ne dau dureri de cap:fie este gras si cu acnee,fie deshidratat si cu tendinta de a se rida,etc.Cert este ca uneori nu mai stii la ce solutii sa apelezi pentru a rezolva problema si sa te simti din nou bine in pielea ta.
Propun sa discutam deschis despre problemele tenului si sa cerem/oferim solutii pentru rezolvarea acestora.Prietenul la nevoie se cunoaste,nu?
Pentru un ten cu probleme sunt bune cremele pe baza de aloe vera care are proprietati regenerate. Repara tesuturile distruse, ajuta spre vindecarea pielii. Si cremele pe baza de galbenele ajuta. Galbenelele au proprietati antibacteriene.
Buna,
Intr-adevar acneea este tinuta foarte greu in frau. Este o afectiune care poate avea foarte multe cauze(dezechilibru hormonal, lipsa unei igiene, o reactie alergica la produsele cosmetice folosite, o consecinta a tenului gras, o infectie cu un parazit, apare la pubertate etc). In primul rand, ar trebui identificata cauza. In al doilea rand, trebuie identificate exact produsele de ingrijire care ni se potrivesc. De exemplu, o gresala mare este sa cumparam produse cosmetice fara a le studia inainte. Un ten gras are nevoie de produse un pic astrigente(un gel de curatare, un tonner si o crema hidratanta). Nevoile unui ten uscat se schimba. Se foloseste un demachiant bland, apoi un produs hidratant. Tonnerul ar trebui folosit la tenurile cu tendinta de ingrasare(mixt, gras). iar la tenurile uscate, deshidratate, accentul sa cada pe hidratare.
Identificarea tipului de ten se face astfel. Se ia o foita de tigare si se aplica pe diferite zone de pe fata, frunte, nas, barbie. Daca dupa aplicare raman urme de grasime in zona T(nas, frunte, barbie) dar pe obraji nu, atunci avem ten mixt. Daca raman urme pe foita dupa ce o presam atat pe frunte, nas, barbie cat si pe pometi, avem un ten gras. Tenul uscat este deshidratat si predispus la descuamari, se deshidrateaza usor. Tenul cuperozic este tenul la care s-au spart capilare si apare o roseata in jurul nasului. Roseata poate sa apara ca o consevinta a strangerii nasului cand se sufla in batista, ca o consecinta a presarii pe capilare, care sunt fragile si se sparg.
Pentru acnee sunt foarte bune produsele care contin acid saliccilic, argila, ulei de arbore de ceai, peroxid de benzoyl. Cataplasmele de ceai de musetel, galbenele sunt bune. Mastile si cataplasmele cu argila sunt foarte bune pentru cosuri. Argila le usuca si grabeste vindecarea. De asemenea, mastile cu aspirina sunt foarte bune. Se ia o aspirina, se sparge si se amesteca cu putina apa, apoi se intinde amestecul pe fata curata. Foarte bune sunt produsele pe baza de namol. Pentru a grabi uscarea cosurilor este bine sa avem un baton corector, care usuca cosurile, le mascheaza. Servetelele matifiante, care absorb grasimea de pe piele se pot folosi si la serviciu. Curata fata de grasimea secretata. Si asa cum am mai zis, argila ajuta foarte mult. Insa un alt aspect important o constituie alimentatie, de aici pronesc multe probleme. Problema cu acneea trebuie rezolvata impreuna cu un dermatolog si chiar si cu un medic specialist in nutritie. Alimentatia poate sa faca oricand acneea sa revina.
Activitati copii 5 Beneficii ale unei petreceri tematice pentru copii