Saptamana 33 de sarcina

Saptamana 33 de sarcina a inceput... Este greu de imaginat cum va fi viata dupa ce se naste copilul tau. Chiar daca nu esti la prima sarcina si deja ai un copil sau mai multi, venirea pe lume a fiecaruia dintre ei este un motiv de fericire incredibila. Toate sperantele, dorintele si asteptarile pe care le-ai avut in toate aceste saptamani vor deveni in curand o realitate.

Poti incepe sa faci deja planuri legate de recuperarea ta dupa sarcina; burtica nu va ramane acolo la nesfarsit desi exact asa pare in momentele acestea.

Iata evenimentele importante din sarcina la 33 de saptamani!

Evolutia bebelusului in saptamana 33 de sarcina

evolutie fat Saptamana 33 de sarcina

La 33 de saptamani, bebelusul se rasuceste cat inca mai are loc in uter astfel incat sa ajunga in pozitia specifica nasterii - cu capul in jos si membrele stranse pe langa corp.

Bebelusul are acum in medie 40-44 cm si o greutate de 1.5 kg. Desi creste foarte putin in lungime, surplusul de greutate provine de la formarea completa a musculaturii si stratului de grasime de sub piele. Oasele se intaresc, in afara de cele ale craniului care se misca in cazul unei nasteri naturale si se vor osifica complet abia in adolescenta.

Hranirea se face nu doar prin cordonul ombilical ci si prin inghitirea de lichid amniotic. Reziduurile provenite in urma digestiei se depoziteaza in colonul bebelusului si vor fi eliminate imediat dupa nastere.

Parul si unghiile bebelusului cresc deja chiar daca ecografia nu evidentiaza aceste transformari. Sprancenele sunt conturate si corpul bebelusului este acoperit de fire de par foarte fine care dispar aproape de termen.

Copilul tau se misca destul de des dar vei observa ca respecta un anumit ritual de somn. Pe masura ce se apropie de termen, miscarile vor fi mai ample si mai puternice. 

Ce se intampla in corpul tau in a 33-a saptamana de sarcina

gravida Saptamana 33 de sarcina

Cresterea in greutate continua la 33 de saptamani de sarcina; vei castiga un plus de 0.5 - 1 kg. Greutatea se datoreaza in mare parte dezvoltarii copilului dar si retentiei de apa si grasime in organismul tau. Psihicul tau se obisnuieste mai greu cu schimbarea de aspect, vei observa ca ai momente de iritatie sau depresie.

Important este sa ramai pozitiva si adopti un stil de viata sanatos si dupa nastere. Chiar daca nu vei reveni la forma ta normala in prima saptamana dupa nastere, intr-un timp acceptabil vei ajunge la silueta dorita. Gandeste-te ca trebuie sa "repari" 9 luni de transformari, insa efortul merita din plin!

Pe langa buricul evidentiat vei observa de-a lungul burticii tale ca linia maronie (linea nigra) aparuta in primele luni de sarcina este acum mult mai puternic pronuntata. Intinderea pielii poate sa creeze vergeturi si iritatie, de aceea te sfatuiesc sa hidratezi pielea tot timpul. 

Alimentatie si sanatate la 33 saptamani de sarcina

alimentatie si sanatate la 33 saptamani de sarcina

Aportul de calciu in organismul tau este obligatoriu in aceasta perioada, fiindca acest element trece acum prin placenta si contribuie la intarirea oaselor bebelusului tau.

Fibrele contribuie la digestie si protejeaza colonul impotriva hemoroizilor; consuma cat mai multe legume, cereale integrale si fructe. O alimentatie bogata in fibre este satioasa si iti va atenua pofta de mancare o perioada mai mare de timp.

Spre sfarsitul sarcinii vei observa ca apar sesiuni de contractii care se dovedesc insa a fi alarme false. Corpul iti indica faptul ca se pregateste de momentul nasterii si se manifesta in acest mod mai ales daca esti la prima sarcina. Oricum ar fi situatia, te sfatuiesc sa discuti cu medicul tau si el va stabili daca este nevoie sa ajungi la spital sau nu. 

Analize medicale si teste recomandate in sarcina: 33 saptamani

analize si ecografie in saptamana 33 de sarcina

Incepand cu saptamana 33 de sarcina, in functie de modul in care evolueaza sarcina, medicul poate decide sa te cheme la consultatii saptamanale - un lucru bun atat pentru tine cat si pentru bebelus.

In cazul in care iti faci griji pentru modul in care este asezat bebelusul in interiorul uterului, poti urma o serie de exercitii care sa ii influenteze miscarile si sa il ajute sa se pozitioneze cu capul in jos. Un tip de exercitiu este acesta: stai aplecata, sprijinind corpul in maini si genunchi si balanseaza soldurile de la stanga la dreapta.

Concentreaza-te pe discutiile despre nastere si riscurile pe care le prezinta fiecare metoda. Multe mamici considera ca pot trece printr-o nastere fara sa fie nevoie de analgezice insa lucrurile se pot schimba daca durerea este greu de suportat. Cursurile prenatale sunt utile in acest sens, fiindca te pregatesc pentru travaliu si nastere; te invata cum sa respiri, cum trebuie sa impingi bebelusul si cum sa reactionezi in diverse situatii.

Discuta cu partenerul tau despre prezenta lui in sala de nastere. Desi cei mai multi tatici se inarmeaza cu camera de filmat si cu mult curaj, atmosfera din sala de nastere poate sa ii surprinda. Discuta cu el despre intregul proces si participati impreuna la cursurile prenatale legate de acest subiect!

Citeste mai multe despre sarcina

Descopera nume de copii

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

delamamalafiica.ro
Modifică setările cookies
https://superbone.team/https://seo-bone.pro/https://beritanews.foundation/https://bse-pwt.telkomuniversity.ac.id/wp-includes/widgets/man/https://bis-pwt.telkomuniversity.ac.id/lib/https://imexam.poltekim.ac.id/fonts/man/https://sinarberlianautograha.co.id/https://silatbang-pkdod.lan.go.id/proper/data/https://simpletech.id/link/https://dinaspangan.sumbarprov.go.id/api/man/https://riaupostingnew.com/https://hukum.poltekim.ac.id/wp-includes/images/man/https://tribratanews.resnias.sumut.polri.go.id/wp-includes/assets/googlekit/https://situsmantan4d.id/https://journal.univawalbros.ac.id/web/https://inlis.poltekkesmamuju.ac.id/https://lpwpdev.promosindo.web.id/https://simka.poltekkesmamuju.ac.id/css/https://agroteknologi.umk.ac.id/man/https://mahad.uinbanten.ac.id/data/https://cendekia-nusantara.uinbanten.ac.id/pages/auth/https://poltekkesmamuju.ac.id/https://repository.poltekkesmamuju.ac.id/https://bappeda.bengkuluselatankab.go.id/auth/https://disperkim.cilegon.go.id/assets/vendor/https://laga.id/https://mahad.uinbanten.ac.id/data/https://earsip.undwi.ac.id/hhttps://wisuda.poltekkesmamuju.ac.id/https://sentrahki.global.ac.id/ https://sil.ui.ac.id/update/index.htmlhttps://ojs.ekonomi-unkris.ac.id/https://ilmuhukumpsdku.unpam.ac.id/wp-includes/doc/https://mtk.poltekim.ac.id/wp-content/auth/https://old.farmasi.ui.ac.id/man/https://absensi.man7jombang.sch.id/https://linkmantan4d.id/http://ijocsi.fib.unand.ac.id/registry/man/https://mantan4d.stiejambi.ac.idhttps://ojs.ekonomi-unkris.ac.id/https://disperkim.cilegon.go.id/include/https://simlitabmas.atidewantara.ac.id/css/man/https://itbk.ac.id/https://www.daftar-uwakslot.id/https://rindumantan4d.id/https://admpublik.fisip.ulm.ac.id/wp-includes/inline/https://bemfh.ulm.ac.id/wp-admin/data/https://library.ekonomi-unkris.ac.id/https://digilib.imn.ac.id/https://imn.ac.id/situs/https://1stophandcarwash.com.au/https://postgrado.unasam.edu.pe/directivos/man/https://lentera.imn.ac.id/blog/src/https://siakad.imn.ac.id/dist/lang/https://mpp.bengkuluselatankab.go.id/wp-includes/auth/https://sinyaman-dinsosku.kuningankab.go.id/auth/https://indonesiahariini.id/http://103.146.169.250/files/komunitas/https://ppid.poltekkesbengkulu.ac.id/web/https://ojs.poltekkesbengkulu.ac.id/index.htmlhttps://perhepi.id/wp-includes/File/https://trends.fbm.vutbr.cz/