Retete pentru copii cu varsta de 4 ani, 5 ani sau mai mari, concepute pe baza unor ingrediente sanatoase, potrivite cu nevoile de crestere ale copiilor. Aici veti regasi retete culinare care presupun gatirea mancarii, dar si sugestii pentru preparearea alimentelor fara a fi alterate termic.
Cordon Bleu, chiar daca pre neconventional, poate fi pregatit si la picnic sau pentru un gratar in aer liber. Indiferent daca preferati sa gatiti carnea acasa si sa o serviti pe terasa sau sa o preparati la un gratar in aer liber, reteta de mai jos este perfecta si gustoasa.
Va propunem o reteta de pui la gratar cordon bleu, care se gateste rapid si este usor de pus in practica.
Termenul cordon bleu a ajuns sa fie folosit in gastronomie datorita unor cavaleri francezi din suita "Cordon Bleu". Acestia erau pasionati de arta culinara si retetele lor au creat un adevarat cult.
Denumirea a fost preluata si este acum utilizata pentru a defini o anumita reteta apreciata de gurmanzii din toata lumea.
Conform traditiei, cu ocazia sarabatorilor de Paste gospodinele pregatesc drob de miel.
O mancare extrem de gustoasa si care se mananca in special in dimineata de Inviere.
Aceasta reteta este usor de preparat si o recomand chiar si mamicilor care nu gatesc miel de obicei. Vor fi surprinse de gustul bun al drobului, cu adevarat aromat datorita mararului si patrunjelului proaspat.
Daca ai o alta idee de reteta pentru drob, atunci te invitam sa o adaugi in colectia noastra.
Pasca este un preparat culinar pe care femeile il gatesc cu ocazia sarbatorilor de Paste. Conform traditiei, pasca se pregateste in Joia Mare si se coace inainte sa apuna soarele. Forma ei poate sa difere: rotunda, pentru a simboliza pruncul Iisus Hristos sau dreptunghiulara, ca simbol al Mormantului Sfant.
De multe ori, pasca se impodobeste cu o cruce tot din aluat pentru amintirea chinurilor suferite de Mantuitor pe cruce. Fie ca este coapta din aluat simplu, asemanator cu cel al painii sau contine o compozitie de branza si oua, pasca inca se prepara dupa retete culinare traditionale mai ales in zonele rurale.
Daca iti place ideea de originalitate, cu siguranta vei aprecia reteta de pasca fara aluat cu vanilie prezentata mai jos, rapid de preparat si foarte gustoasa!
Iata o reteta interesanta care poate fi gatita mai ales in perioada postului: zacusca de fasole boabe.
In plus, ingredientul principal este fasolea, un aliment sanatos si care are efecte benefice asupra sanatatii. Fasolea contine proteine si fibre, menite sa asigure un tranzit intestinal normal si avand un continut de calorii redus. Fiind o sursa buna de vitamina B, dar mai ales de acid folic, acest aliment este recomandat mamicilor insarcinate mai ales in primul trimestru. O alta calitate nutritionala este aceea ca nu creste colesterolul si este un bun antioxidant.
Beneficiile principale in ceea ce priveste afectiunile organismului sunt: reducerea riscului de cancer de colon sau cancer mamar, colesterol scazut, imbunatatirea sistemului imunitar, aport nutritiv de fibre si proteine.
Musli este un mic dejun potrivit pentru copii si adulti, mai ales daca este facut acasa, din ingrediente proaspete care sa isi pastreze proprietatile nutritive.
Atunci cand gatim musli pentru copii, trebuie sa tinem cont de calitatea cerealelor alese pentru acest mixt de cereale, seminte si fructe.
Reteta traditionala de musli poate fi mereu adaptata preferintelor tale sau ale copiilor in materie de fructe. De asemenea, il putem servi in moduri diverse: cu lapte, iaurt, suc de fructe, ciocolata, cafea, chiar si apa. Cele mai preferate fructe pentru aceste retete sunt bananele, merele, fulgii de cocos, curmalele, stafidele. Evident, in functie de dorinte, poti adauga sau schimba fructele din compozitie.
Poate fi servit dimineata, ca mic dejun, sau intre mese, ca o gustare satioasa. Iata deci cum sa prepari un musli aromat perfect pentru tine si copii.
Tiramisu este o prajitura din bucataria traditionala italieneasca ce are la baza aroma de cafea. Reteta originala a fost adaptata si modificata dar structura de baza ramane aceeasi: mascarpone, piscoturi, cacao /ness.
Ca mod de prezentare, tiramisu original are o forma rotunda dar in prezent se agreeaza mai mult forma dreptunghiulara fiindca este usor de taiat. In reteta initiala nu erau incluse albusurile, dar in prezent se adauga frisca pentru a obtine o textura pufoasa.
In timp, foarte multe ingrediente au fost inlocuite. De ex cafeaua a fost inclocuita cu ness, ciocolata neagra, lamai, iaurt, banane, cocos, etc. Indiferent de optiune, Tiramisu ramane una din cele mai populare retete de prajituri cand alegem o varianta pentru desert.
Prajitura Alba ca Zapada este o reteta pregatita in mod traditional de mamici, transmisa de multe generatii. Este o prajitura care nu se prepara foarte greu dar necesita un timp mai mare de asteptare.
Cu siguranta alegeti aceasta reteta cand pregatiti o masa festiva si nu un desert rapid. Chiar si asa, prajitura Alba ca Zapada este o optiune delicioasa pentru un desert bun, pregatit in casa.
Daca ai chef de un desert pentru copii, gustos si usor de pregatit, iata o idee buna: colac cu scortisoara si nuca. Mirosul de scortisoara este minunat, gustul de nuca va fi cu siguranta pe placul copiilor iar tu vei gati o reteta pentru desert speciala.
Inedit la aceasta reteta de colac este faptul ca ii poti alege chiar tu forma, aluatul putand fi modelat in diverse metode.
O reteta de cozonac cu migdale si stafide trebuie sa fie pe lista ta de preparate pentru mesele festive organizate de sarbatori. Aceasta reteta este fantastic de gustoasa, cozonacul are un gust delicios iar textura lui pufoasa iti va satisface pofta pentru desert.
Sincer vorbind, ce este mai apetisant decat un cozonac aburdind, moale si pufos, cu miros migdalat si pregatit acasa, in propriul cuptor?
Trebuie sa incerci aceasta reteta si suntem convinse ca vei pregati un cozonac bun pentru copii si familie.
Aceasta este una dintre cele mai interesante retete de salata de sfecla rosie pentru mese festive. Chiar și cei care nu mănâncă în mod obişnuit sfeclă, vor rămâne impresionaţi de gust.
Salata de sfecla are multe texturi si arome care se contopesc într-o frumoasă şi apetisantă creaţie purpurie. Merele adauga un plus de aroma si prospetime. Sosul cu alune si gorgonzolla este cu adevarat o surpriza pentru papilele gustative. Merita o nota de exceptie aceasta salata.