Retete pentru copii cu varsta de 4 ani, 5 ani sau mai mari, concepute pe baza unor ingrediente sanatoase, potrivite cu nevoile de crestere ale copiilor. Aici veti regasi retete culinare care presupun gatirea mancarii, dar si sugestii pentru preparearea alimentelor fara a fi alterate termic.
Supa de pui cu galuste este o reteta usor de pregatit, apreciata de copii si gustoasa. Daca se respecta modul de gatire al galustelor atunci acestea vor iesi moi si pufoase.
Pregateste aceasta supa pentru copii mai ales in perioada diversificarii alimentatiei. Poti renunta la sare daca oferi supa copiilor mai mici de 1 an.
Ciorba de porc este reteta perfecta daca vrei sa gatesti o ciorba gustoasa, aromata, un pic acrisoara. Copiii o vor indragi mai ales daca folosesti taietei de casa si bors facut tot in casa.
Ciorbele de porc pot fi gatite in diverse moduri dar aceasta este o metoda rapida. Asigurati-va ca este cat mai frageda carnea de porc daca vreti sa fie gata in timpul de pregatire recomandat.
O salata verde cu ou este gustarea perfecta pentru copii dar si pentru intreaga familie in zilele in care vrei sa gatesti ceva rapid si sanatos. Fiindca legumele nu sunt tratate termic, vei beneficia de toate vitaminele si mineralele pe care acestea le contin. Oul este bogat in calciu si fier si ajuta la cresterea oaselor copiilor.
iata reteta de salata si ingredientele necesare. Puteti inlocui sarea cu picaturi de lamaie daca serviti salata copiilor.
Pentru zilele reci de iarna cand soarele se ascunde printre nori un cappuccino si un pic de cozonac este tot ce-ti trebuie pentru a-ti recapata buna dispozitie.
Iata o reteta gustoasa pe care o vor aprecia si copiii. Poate fi servit cu un pahar de lapte cald sau ca desert. Iata ce ingrediente sunt necesare si cum se gateste reteta.
Reteta de sufleu de peste cu ghimbir este o buna alegere pentru a gati peste pentru copii. Pestele are nenumarate efecte benefice asupra sanatatii, mai ales prin aportul de fosfor si acizi grasi. Intotdeauna insa verificati pestele inainte sa fie preparat: sursa de provenienta si modul in care a fost depozitat.
Iata cum se gateste sufleul!