Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima
Aceasta este una dintre cele mai interesante retete de salata de sfecla rosie pentru mese festive. Chiar și cei care nu mănâncă în mod obişnuit sfeclă, vor rămâne impresionaţi de gust.
Salata de sfecla are multe texturi si arome care se contopesc într-o frumoasă şi apetisantă creaţie purpurie. Merele adauga un plus de aroma si prospetime. Sosul cu alune si gorgonzolla este cu adevarat o surpriza pentru papilele gustative. Merita o nota de exceptie aceasta salata.
Numar de portii: 8 portii
Timp de preparare: minute
Numar de servire: minute
Se incalzeste cuptorul la 200 °C. Se spală sfecla rosie cu apă şi cu o perie fină, apoi se învelesc bucăţile în folie de aluminiu şi se pun la cuptor.
Se lasa la copt până când sfecla este moale atunci când străpungi cu vârful unui cuțit, ascuțit (aproximativ1½ ore, în funcție de mărimea sfeclei). Se răcește complet fără a se curăţa coaja.
Dupa ce se raceste, desfă sfecla si decojeşte bucătile. Se taie în cuburi mici, se pun în pungi de plastic auto-etanșe și se baga la frigider, cel putin 2 ore.
Pentru a face sosul de salată (dressing), intr-un castron mare, amesteca otetul, zahărul, sare și piper. Amesteca punând ulei treptat. Adăuga sfecla si merele tăiate cuburi şi amestecă.
Pentru a servi frumos, se pune o frunză de salată verde pe fiecare farfurie, iar apoi se adaugă salata. Se presară gorgonzolla şi alunele mărunţite.
Este o reteta de salata apetisanta, perfecta pentru mese festive sau pentru o gustare speciala.
Pofta buna!
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 30 minute
Timp de preparare: 40 minute
Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.