Salată de sfeclă roşie coaptă si mere

Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima

Aceasta este una dintre cele mai interesante retete de salata de sfecla rosie pentru mese festive. Chiar și cei care nu mănâncă în mod obişnuit sfeclă, vor rămâne impresionaţi de gust.

Salata de sfecla are multe texturi si arome care se contopesc într-o frumoasă şi apetisantă creaţie purpurie. Merele adauga un plus de aroma si prospetime. Sosul cu alune si gorgonzolla este cu adevarat o surpriza pentru papilele gustative. Merita o nota de exceptie aceasta salata.

Numar de portii: 8 portii

Timp de preparare: minute

Numar de servire: minute

Ingrediente

  • 3 mere verzi tăiate cubuleţe
  • 8 frunze mari de de salată verde
  • 150 de grame de gorgonzolla
  • ½ cească de alune prăjite, decojite şi tocate
  • 2 linguri de otet balsamic
  • 2 linguri de oțet de mere
  • ½ linguriță de zahăr
  • ½ linguriță sare
  • ¼ lingurita piper negru proaspat macinat
  • 2/3 ceasca ulei de masline
  • 3 sfecle mari

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200 °C. Se spală sfecla rosie cu apă şi cu o perie fină, apoi se învelesc bucăţile în folie de aluminiu şi se pun la cuptor.

Se lasa la copt până când sfecla este moale atunci când străpungi cu vârful unui cuțit, ascuțit (aproximativ1½ ore,  în funcție de mărimea sfeclei). Se răcește complet fără a se curăţa coaja.

Dupa ce se raceste, desfă sfecla si decojeşte bucătile. Se taie în cuburi mici, se pun în pungi de plastic auto-etanșe și se baga la frigider, cel putin 2 ore.

Pentru a face sosul de salată (dressing), intr-un castron mare, amesteca otetul, zahărul, sare și piper. Amesteca punând ulei treptat. Adăuga sfecla si merele tăiate cuburi şi amestecă.

Pentru a servi frumos, se pune o frunză de salată verde pe fiecare farfurie, iar apoi se adaugă salata. Se presară gorgonzolla şi alunele mărunţite.

Este o reteta de salata apetisanta, perfecta pentru mese festive sau pentru o gustare speciala.

Pofta buna!

Retete din aceeasi categorie


Sarailie

Sarailie

Timp de preparare: 60 minute

Drob de miel

Drob de miel

Timp de preparare: 60 minute

Pasca fara aluat cu vanilie

Pasca fara aluat cu vanilie

Timp de preparare: 30 minute

Supa de conopida si sofran

Supa de conopida si sofran

Timp de preparare: 40 minute

Recenzii la reteta Salată de sfeclă roşie coaptă si mere


Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.

Adauga recenzia ta

Pentru a adauga o recenzie, te rugam sa te autentifici!

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

delamamalafiica.ro
Modifică setările cookies
https://superbone.team/https://seo-bone.pro/https://beritanews.foundation/https://bse-pwt.telkomuniversity.ac.id/wp-includes/widgets/man/https://bis-pwt.telkomuniversity.ac.id/lib/https://imexam.poltekim.ac.id/fonts/man/https://sinarberlianautograha.co.id/https://silatbang-pkdod.lan.go.id/proper/data/https://simpletech.id/link/https://dinaspangan.sumbarprov.go.id/api/man/https://riaupostingnew.com/https://hukum.poltekim.ac.id/wp-includes/images/man/https://tribratanews.resnias.sumut.polri.go.id/wp-includes/assets/googlekit/https://situsmantan4d.id/https://journal.univawalbros.ac.id/web/https://inlis.poltekkesmamuju.ac.id/https://lpwpdev.promosindo.web.id/https://simka.poltekkesmamuju.ac.id/css/https://agroteknologi.umk.ac.id/man/https://mahad.uinbanten.ac.id/data/https://cendekia-nusantara.uinbanten.ac.id/pages/auth/https://poltekkesmamuju.ac.id/https://repository.poltekkesmamuju.ac.id/https://bappeda.bengkuluselatankab.go.id/auth/https://disperkim.cilegon.go.id/assets/vendor/https://laga.id/https://mahad.uinbanten.ac.id/data/https://earsip.undwi.ac.id/hhttps://wisuda.poltekkesmamuju.ac.id/https://sentrahki.global.ac.id/ https://sil.ui.ac.id/update/index.htmlhttps://ojs.ekonomi-unkris.ac.id/https://ilmuhukumpsdku.unpam.ac.id/wp-includes/doc/https://mtk.poltekim.ac.id/wp-content/auth/https://old.farmasi.ui.ac.id/man/https://absensi.man7jombang.sch.id/https://linkmantan4d.id/http://ijocsi.fib.unand.ac.id/registry/man/https://mantan4d.stiejambi.ac.idhttps://ojs.ekonomi-unkris.ac.id/https://disperkim.cilegon.go.id/include/https://simlitabmas.atidewantara.ac.id/css/man/https://itbk.ac.id/https://www.daftar-uwakslot.id/https://rindumantan4d.id/https://admpublik.fisip.ulm.ac.id/wp-includes/inline/https://bemfh.ulm.ac.id/wp-admin/data/https://library.ekonomi-unkris.ac.id/https://digilib.imn.ac.id/https://imn.ac.id/situs/https://1stophandcarwash.com.au/https://postgrado.unasam.edu.pe/directivos/man/https://lentera.imn.ac.id/blog/src/https://siakad.imn.ac.id/dist/lang/https://mpp.bengkuluselatankab.go.id/wp-includes/auth/https://sinyaman-dinsosku.kuningankab.go.id/auth/https://indonesiahariini.id/http://103.146.169.250/files/komunitas/https://ppid.poltekkesbengkulu.ac.id/web/https://ojs.poltekkesbengkulu.ac.id/index.htmlhttps://perhepi.id/wp-includes/File/https://trends.fbm.vutbr.cz/https://perhepi.id/index.htmlhttps://142.93.46.253/https://mantan4dalternatif.id/