Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima
Musli este un mic dejun potrivit pentru copii si adulti, mai ales daca este facut acasa, din ingrediente proaspete care sa isi pastreze proprietatile nutritive.
Atunci cand gatim musli pentru copii, trebuie sa tinem cont de calitatea cerealelor alese pentru acest mixt de cereale, seminte si fructe.
Reteta traditionala de musli poate fi mereu adaptata preferintelor tale sau ale copiilor in materie de fructe. De asemenea, il putem servi in moduri diverse: cu lapte, iaurt, suc de fructe, ciocolata, cafea, chiar si apa. Cele mai preferate fructe pentru aceste retete sunt bananele, merele, fulgii de cocos, curmalele, stafidele. Evident, in functie de dorinte, poti adauga sau schimba fructele din compozitie.
Poate fi servit dimineata, ca mic dejun, sau intre mese, ca o gustare satioasa. Iata deci cum sa prepari un musli aromat perfect pentru tine si copii.
Numar de portii: 1 portii
Timp de preparare: minute
Numar de servire: minute
Fulgii de ovaz se spala inainte intr-o sita, apoi se pun intr-un castron si se adauga sucul de mere. Se lasa la inmuiat o ora (sau mai mult timp daca este posibil).
Marul se razuie in bucatele fine. Capsunile se taie in sferturi, iar strugurii, in functie de marime, in jumatate.
Se adauga peste cerealele inmuiate in suc, marul razuit, restul fructelor, semintele si amestecul de nuci, alune si caju, marunite inainte cu un cutit. Se adauga la final mierea si iaurtul si se amesteca inainte de servire.
Musli are un continut caloric ridicat, furnizand energia necesara pentru inceputul unei zile, de aceea se recomanda sa fie consumat dimineata. Daca alaptezi sau esti gravida, atunci dubleaza cantitatea de fructe din reteta.
Poti schimba reteta de musli aromat inlocuind fructele cu cele preferate de copii.
Pofta buna!
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 30 minute
Timp de preparare: 40 minute
Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.