Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima
Prajitura Alba ca Zapada este o reteta pregatita in mod traditional de mamici, transmisa de multe generatii. Este o prajitura care nu se prepara foarte greu dar necesita un timp mai mare de asteptare.
Cu siguranta alegeti aceasta reteta cand pregatiti o masa festiva si nu un desert rapid. Chiar si asa, prajitura Alba ca Zapada este o optiune delicioasa pentru un desert bun, pregatit in casa.
Numar de portii: 20 portii
Timp de preparare: minute
Numar de servire: minute
Primul pas este pregatirea foilor de aluat. Se amesteca 50 gr unt cu un ou, 150 gr zahar, 4 linguri miere, 5 linguri lapte intr-o cratita prin procedeul bain-marie (se aseaza cratita deasupra unei alte oale in care fierbe apa) si se amesteca pana se topeste totul.
Se adauga faina si amoniacul stins cu o lingurita de otet si se amesteca pana iese un aluat elastic. Aluatul se imparte in 3 bucati care se intind in foi subtiri.
Foile de aluat se coc pe un fund de tava pe ambele parti, dar atentie cand se intorc fiindca se pot rupe usor.
Pregatim apoi crema, amestecand laptele ramas cu zaharul vanilat si o cana de gris. Practic se va face gris cu lapte pe foc, amestecand cu atentie sa nu se formeze cocoloase.
Untul se freaca cu 100 gr de zahar pana devine spuma si amesteca cu grisul dupa racirea acestuia. Se adauga si zeama de lamaie si se omogenizeaza.
Fiecare foaie se umple cu crema si se lasa la frigider pana a doua zi.
Glazura se pregateste astfel: cicolata alba (puteti sa o pregatiti si in casa daca doriti o alternativa mai sigura la cicolata din magazin) se topeste cu unu tot prin procedeul bain-marie.
Foile asezate una peste alta se orneaza la final cu glazura calda si se lasa la rece.
Prajitura Alba ca Zapada se taie apoi in bucati cu diverse forme: patrate, dreptunghiuri, romburi.
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 30 minute
Timp de preparare: 40 minute
Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.