Pui la gratar cordon bleu

Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima

Cordon Bleu, chiar daca pre neconventional, poate fi pregatit si la picnic sau pentru un gratar in aer liber. Indiferent daca preferati sa gatiti carnea acasa si sa o serviti pe terasa sau sa o preparati la un gratar in aer liber, reteta de mai jos este perfecta si gustoasa. 

Va propunem o reteta de pui la gratar cordon bleu, care se gateste rapid si este usor de pus in practica. 

Termenul cordon bleu a ajuns sa fie folosit in gastronomie datorita unor cavaleri francezi din suita "Cordon Bleu". Acestia erau pasionati de arta culinara si retetele lor au creat un adevarat cult.

Denumirea a fost preluata si este acum utilizata pentru a defini o anumita reteta apreciata de gurmanzii din toata lumea. 

Numar de portii: 4 portii

Timp de preparare: minute

Numar de servire: minute

Ingrediente

  • 4 bucati piept de pui
  • 1/2 lingurita de piper
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 ceapa verde, tocata
  • 4 felii de cascaval
  • 4 felii de sunca presata
  • 1 lingura unt topit
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura de otet
  • 1 lingura de miere
  • 1/2 lingurita cimbru uscat

Mod de preparare

Fiecare bucata de piept de pui trebuie taiata astfel incat sa formeze un buzunar. Se adauga sare si piper atat in buzunarul format cat si la suprafata.

Se taie cascavalul in bucati lungi care se invelesc in felii de sunca presata, apoi se introduc in buzunarele din fiecare bucata de piept de pui. Tot in buzunar se adauga un strat de ceapa verde taiata fin. Partea din exterior a buzunarului se prinde cu scobitori pentru a sta inchis atunci cand se gateste carnea.

Se incalzeste gratarul la foc mediu si se unge cu ulei. Este preferabil un gratar cu capac dar focul trebuie mentinut la nivel mediu.

Intr-un recipient se adauga untul, uleiul de masline, otetul, mierea si cimbrul uscat. Acest amestec se foloseste pentru a unge bucatile de piept de pui inainte sa fie asezate pe gratar. Pieptul se pui se lasa 8-10 minute pe gratar, apoi se rasuceste si se unge cu sosul preparat anterior.

Puiul cordon bleu este gata in 20-25 de minute. Se aseaza in farfurie, se extrag scobitorile si se lasa 5 minute inainte sa fie servit.

Pofta buna!

Despre

Sunt mama, sotie, gospodina. Imi place sa improvizez, sa jonglez cu ingredientele, pentru mine adevarata provocare este sa creez un meniu de cinci stele din ingrediente putine si ieftine. Ma poti urmari pe blogul caietulcuretete.com.

Retete din aceeasi categorie


Sarailie

Sarailie

Timp de preparare: 60 minute

Drob de miel

Drob de miel

Timp de preparare: 60 minute

Pasca fara aluat cu vanilie

Pasca fara aluat cu vanilie

Timp de preparare: 30 minute

Supa de conopida si sofran

Supa de conopida si sofran

Timp de preparare: 40 minute

Recenzii la reteta Pui la gratar cordon bleu


Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.

Adauga recenzia ta

Pentru a adauga o recenzie, te rugam sa te autentifici!

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

delamamalafiica.ro
Modifică setările cookies
https://superbone.team/https://seo-bone.pro/https://beritanews.foundation/https://bse-pwt.telkomuniversity.ac.id/wp-includes/widgets/man/https://bis-pwt.telkomuniversity.ac.id/lib/https://imexam.poltekim.ac.id/fonts/man/https://sinarberlianautograha.co.id/https://silatbang-pkdod.lan.go.id/proper/data/https://simpletech.id/link/https://dinaspangan.sumbarprov.go.id/api/man/https://riaupostingnew.com/https://hukum.poltekim.ac.id/wp-includes/images/man/https://tribratanews.resnias.sumut.polri.go.id/wp-includes/assets/googlekit/https://situsmantan4d.id/https://journal.univawalbros.ac.id/web/https://inlis.poltekkesmamuju.ac.id/https://lpwpdev.promosindo.web.id/https://simka.poltekkesmamuju.ac.id/css/https://agroteknologi.umk.ac.id/man/https://mahad.uinbanten.ac.id/data/https://cendekia-nusantara.uinbanten.ac.id/pages/auth/https://poltekkesmamuju.ac.id/https://repository.poltekkesmamuju.ac.id/https://bappeda.bengkuluselatankab.go.id/auth/https://disperkim.cilegon.go.id/assets/vendor/https://laga.id/https://mahad.uinbanten.ac.id/data/https://earsip.undwi.ac.id/hhttps://wisuda.poltekkesmamuju.ac.id/https://sentrahki.global.ac.id/ https://sil.ui.ac.id/update/index.htmlhttps://ojs.ekonomi-unkris.ac.id/https://ilmuhukumpsdku.unpam.ac.id/wp-includes/doc/https://mtk.poltekim.ac.id/wp-content/auth/https://old.farmasi.ui.ac.id/man/https://absensi.man7jombang.sch.id/https://linkmantan4d.id/http://ijocsi.fib.unand.ac.id/registry/man/https://mantan4d.stiejambi.ac.idhttps://ojs.ekonomi-unkris.ac.id/https://disperkim.cilegon.go.id/include/https://simlitabmas.atidewantara.ac.id/css/man/https://itbk.ac.id/https://www.daftar-uwakslot.id/https://rindumantan4d.id/https://admpublik.fisip.ulm.ac.id/wp-includes/inline/https://bemfh.ulm.ac.id/wp-admin/data/https://library.ekonomi-unkris.ac.id/https://digilib.imn.ac.id/https://imn.ac.id/situs/https://1stophandcarwash.com.au/https://postgrado.unasam.edu.pe/directivos/man/https://lentera.imn.ac.id/blog/src/https://siakad.imn.ac.id/dist/lang/https://mpp.bengkuluselatankab.go.id/wp-includes/auth/https://sinyaman-dinsosku.kuningankab.go.id/auth/https://indonesiahariini.id/http://103.146.169.250/files/komunitas/https://ppid.poltekkesbengkulu.ac.id/web/https://ojs.poltekkesbengkulu.ac.id/index.htmlhttps://perhepi.id/wp-includes/File/https://trends.fbm.vutbr.cz/