Retete romanesti inspirate din bucataria traditionala romaneasca, potrivite daca vrei sa gatesti cele mai bune mancaruri specifice culturii gastronomice a tarii noastre.
O reteta culinara pentru desert, gustoasa si potrivita pentru perioadele de post (postul Pastelui, Craciunului) este aceasta : Prajitura cu mere si zahar ars.
Desertul se prepara rapid si este recomandat pentru intreaga familie dar si pentru situatiile in care ai musafiri si vrei sa gatesti ceva dulce imediat.
Daca vrei sa pregatesti o cina gustoasa si deosebita, mai ales in cazul unor ocazii speciale, cum ar fi sarbatorile sau aniversarile, atunci alege aceasta reteta de muschi de porc cu garnitura de ananas.
Fiindca este o traditie romaneasca sa fie gatita carnea de porc de sarbatorile de iarna, iata o alegere potrivita pentru Craciun sau Anul Nou. Daca va place muschiuletul in general, il puteti gati in mod apetisant urmand instructiunile de mai jos.
Preparatele culinare cu ficat sunt gustoase si mai ales bogate in elemente nutritive pentru organism. Proaspat si corect preparat, ficatul este indicat in alimentatia copiilor.
Iata o reteta delicioasa, usor si rapid de preparat si care poate fi gatita pentru masa de pranz.
Friptura de curcan cu mere in sos de vin merita gatita de sarbatori sau chiar iarna, pentru o cina delicioasa in familie
Din toate tipurile de carne gasite pe piata, printre cele mai sanatoase si mai putin injectate este carnea de curcan. Chiar daca este mai scumpa, carnea este gustoasa si satioasa, asa ca o recomand mai ales in alimentatia copiilor.
Iata cum se prepara aceasta reteta delicioasa si care sunt ingredientele necesare.
Reteta de frigarui din carne de rata este preferata multor mamici care vor sa gateasca rata in mod rapid si delicios.
Carnea de rata poate fi preparata in mai multe moduri, dar reteta aceasta iti va satisface cu siguranta gusturile. Combinatia cu ananas este incredibila si gustul aromat te va face sa prepari si cu alta ocazie aceasta reteta, chiar si la mese festive sau pentru o cina deosebita.
Iata care sunt putinele ingrediente si cum se prepara aceasta mancare simpla, rapida si delicioasa.
Placinta cu sunca si cascaval - o reteta pentru intreaga familie care poate sa fie pregatita pentru micul dejun sau pentru o gustare in timpul zilei, sau ca aperitiv la o masa festiva.
Avantajul acestei retete este aceea ca placinta poate fi servita atat calda cat si rece, fiind la fel de gustoasa in ambele cazuri. Combinatia de cascaval si sunca este una delicioasa si pe care sigur o intuiti.
Cartofii aromati la cuptor pot avea diverse tipuri de condimente care sa le confere un gust aparte.
Aceasta reteta combina clasica metoda de a prepara cartofi la cuptor cu secretul unei combinatii de condimente si ierburi care sa duca la un preparat cu arome deosebite.
in functie de condimentele folosite, mancarea poate fi folosita si atunci cand diversificati alimentatia bebelusului.