Retete de primavara potrivite daca vrei sa prepari salate sau mancaruri din ingrediente care se gasesc in abundenta primavara.
Daca vrei sa gatesti un desert racoros si gustos, o tarta cu branza si struguri este cea mai potrivita alegere. In special copiii se vor bucura sa manance acest desert delicios.
Fiindca reteta contine zahar si gelatina, este recomandat sa fie pregatita pentru copiii mai mari de 2 ani. Iata mai jos care sunt ingredientele pentru blat si crema, dar mai ales cum se prepara.
Daca aveti pofta de o placinta, iata o reteta gustoasa care poate fi preparata chiar si de mamicile mai putin initiate in arta culinara: placinta cu branza feta. Este usor de preparat iar ingredientele sunt la indemana oricui.
Iata cum se prepara aceasta reteta delicioasa si care sunt ingredientele necesare.
Gateste aceasta reteta de Ghiveci de legume la tigaie daca vrei sa pregatesti mancare pentru copiii mai mici de 2-3 ani.
Acesta reteta este nu doar gustoasa, dar si usor de pregatit. Va fi indragita chiar si de copii si are un continut variat de legume care confera un gust placut. In functie de preferintele copiilor, puteti ajusta cantitatile de legume (de ex, sa puneti mai mult dovlecel si mai putini ardei, sau invers).
O reteta culinara pentru desert, gustoasa si potrivita pentru perioadele de post (postul Pastelui, Craciunului) este aceasta : Prajitura cu mere si zahar ars.
Desertul se prepara rapid si este recomandat pentru intreaga familie dar si pentru situatiile in care ai musafiri si vrei sa gatesti ceva dulce imediat.
Daca vreti sa pregatiti cotlet de miel la cuptor, aceasta este reteta ideala.
Carnea de miel are un continut de proteine ridicat, dar si multe grasimi saturate. Desi contine fier, calciu si acid folic, carnea de miel este grea pentru digestie, de aceea se recomanda a fi gatita cu multa verdeata si legume.
Iata o reteta gustoasa de miel care poate fi preparata cu ocazia sarbatorilor de Paste.
Sarailia este un desert dulce si insiropat, specific bucatariei turcesti, asemanatoare cu baclavaua. Au aceeasi compozitie insa difera modul de prezentare, sarailiile fiind sub forma de cilindru iar baclavalele taindu-se patrate. Baclavalele de regula se presara cu fistic.
Oricum ar fi sunt absolut delicioase si au avantajul ca pot fi preparate si in post. Daca nu va surade ideea de a folosi unt , ulei, sau margarina le ungeti pur si simplu cu apa.
Preparatele culinare cu ficat sunt gustoase si mai ales bogate in elemente nutritive pentru organism. Proaspat si corect preparat, ficatul este indicat in alimentatia copiilor.
Iata o reteta delicioasa, usor si rapid de preparat si care poate fi gatita pentru masa de pranz.