Retete cu morcovi care te vor ajuta sa pregatesti o mare varietate de mancaruri, de la preparate cu morcovi pentru copii pana la deserturi.
Ciorba de porc este reteta perfecta daca vrei sa gatesti o ciorba gustoasa, aromata, un pic acrisoara. Copiii o vor indragi mai ales daca folosesti taietei de casa si bors facut tot in casa.
Ciorbele de porc pot fi gatite in diverse moduri dar aceasta este o metoda rapida. Asigurati-va ca este cat mai frageda carnea de porc daca vreti sa fie gata in timpul de pregatire recomandat.
Daca vreti sa pregatiti cotlet de miel la cuptor, aceasta este reteta ideala.
Carnea de miel are un continut de proteine ridicat, dar si multe grasimi saturate. Desi contine fier, calciu si acid folic, carnea de miel este grea pentru digestie, de aceea se recomanda a fi gatita cu multa verdeata si legume.
Iata o reteta gustoasa de miel care poate fi preparata cu ocazia sarbatorilor de Paste.
Varza cu prosciutto la cuptor este o reteta perfecta pentru un pranz delicios in familie.
Prepararea dureaza o ora si jumatate, dar efortul merita fiindca vei obtine o mancare delicioasa.
Varza alba este recomandata ca tratament naturist pentru anemie, diabet zaharat sau afectiuni renale, dar si pentru hemoroizi. Contine vitamina A si ajuta la repararea tesuturilor. Este indicata ca aliment in dieta copiilor, in special cruda, in salate, dar si ca ingredient in mancare.
Ciorba de dovlecei cu perisoare este o reteta recomandata pentru un pranz rapid si delicios.
Este o reteta perfecta si pentru copii, mai ales in perioada diversificarii alimentatiei cand a fost deja introdusa carnea in meniu.
Dovlecelul este o leguma care se digera usor si ajuta la reglarea tranzitului intestinal, asa ca este o buna optiune in combinatie cu perisoarele.
Iata o reteta interesanta care poate fi gatita mai ales in perioada postului: zacusca de fasole boabe.
In plus, ingredientul principal este fasolea, un aliment sanatos si care are efecte benefice asupra sanatatii. Fasolea contine proteine si fibre, menite sa asigure un tranzit intestinal normal si avand un continut de calorii redus. Fiind o sursa buna de vitamina B, dar mai ales de acid folic, acest aliment este recomandat mamicilor insarcinate mai ales in primul trimestru. O alta calitate nutritionala este aceea ca nu creste colesterolul si este un bun antioxidant.
Beneficiile principale in ceea ce priveste afectiunile organismului sunt: reducerea riscului de cancer de colon sau cancer mamar, colesterol scazut, imbunatatirea sistemului imunitar, aport nutritiv de fibre si proteine.
Reteta de Crudităţi în sos Caesar te va incanta daca iti doresti o metoda noua de a manca legume proaspete, pline de vitamine, fara sa le prepari termic. Este un aperitiv usor de gatit mai ales pentru mesele festive cu multi invitati.
Sosul Caesar este un sos gros, cu gust predominant de brânză. Combinaţia perfectă este între salata verde, proaspătă şi acest sos delicios. Dacă preferi, îl poţi servi chiar şi cu bruschete sau crutoane.
Sosul poate fi păstrat chiar şi 3 zile la frigider, aşa că îl poţi pregăti din timp dacă doreşti.
Salata de boeuf este o reteta traditionala romaneasca pe care o preparam de obicei de sarbatori, Craciun sau Anul Nou. Este o combinatie delicioasa de bucatele de carne de vita sau pui, legume taiate cubulete, imbracate in maioneza si cu un gust unic echilibrat de muraturi.
De obicei pregatim o cantitate mai mare de salata de boeuf, pentru intreaga familie dar si invitatii la masa de Craciun sau revelion. Evident, putem pregati aceasta reteta culinara oricand, nu doar de sarbatori. Cantitatile ingredientelor pot sa difere in functie de gusturi. De obicei, cantitatea de muraturi sau maioneza schimba gustul semnificativ.