Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima
Varza cu prosciutto la cuptor este o reteta perfecta pentru un pranz delicios in familie.
Prepararea dureaza o ora si jumatate, dar efortul merita fiindca vei obtine o mancare delicioasa.
Varza alba este recomandata ca tratament naturist pentru anemie, diabet zaharat sau afectiuni renale, dar si pentru hemoroizi. Contine vitamina A si ajuta la repararea tesuturilor. Este indicata ca aliment in dieta copiilor, in special cruda, in salate, dar si ca ingredient in mancare.
Numar de portii: 4 portii
Timp de preparare: minute
Numar de servire: minute
Se taie varza firicele, se pudreaza cu o lingurita de sare, apoi se framanta putin cu mainile si se clateste cu apa rece. Se stoarce varza si se pune la calit impreuna cu verdeata tocata si putin cimbru timp de 20 minute.
Se preajesc usor feliile de prosciutto. Intr-o tava mai adanca se aseaza rondele de morcov, ceapa tocata marunt, varza calita, condimentele, sosul de rosii, 300-400 ml apa. Se pune tava la cuptor, la foc mic, 45 minute.
Se aseaza la final feliile de prosciutto distribuite uniform peste varza, se acopera cu folie de aluminiu si se mai lasa 20-30 minute la cuptor, la foc mic.
Pofta buna!
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 30 minute
Timp de preparare: 40 minute
Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.