Retete deserturi, prajituri sau dulciuri inspirate din gastronomia diverselor tari sau regiuni. Aici veti gasi o colectie de retete culinare cu deserturi apetisante: prajituri, rulade, creme, budinici, bomboane dar si alte tipuri de dulciuri pe care sa le pregatesti in familie sau pentru mese festive si aniversari. Cauti o reteta de tort sau briose ? Atunci ai ajuns in pagina potrivita pentru alegerea retetei dorite!
Prajitura "Desen de iarna" este o adevarata inspiratie si un motiv pentru a petrece timp impreuna in familie si de a gasi idei creative pentru a decora aceasta prajitura.
Denumirea acestui desert provine de la faptul ca ultimul pas din prepararea retetei este acela de a presara cacao pe o hartie cu un model decupat. De aceea, modelul in aceasta reteta il pot alege chiar copiii.
Daca vrei sa gatesti un desert racoros si gustos, o tarta cu branza si struguri este cea mai potrivita alegere. In special copiii se vor bucura sa manance acest desert delicios.
Fiindca reteta contine zahar si gelatina, este recomandat sa fie pregatita pentru copiii mai mari de 2 ani. Iata mai jos care sunt ingredientele pentru blat si crema, dar mai ales cum se prepara.
Daca aveti pofta de o placinta, iata o reteta gustoasa care poate fi preparata chiar si de mamicile mai putin initiate in arta culinara: placinta cu branza feta. Este usor de preparat iar ingredientele sunt la indemana oricui.
Iata cum se prepara aceasta reteta delicioasa si care sunt ingredientele necesare.
O reteta culinara pentru desert, gustoasa si potrivita pentru perioadele de post (postul Pastelui, Craciunului) este aceasta : Prajitura cu mere si zahar ars.
Desertul se prepara rapid si este recomandat pentru intreaga familie dar si pentru situatiile in care ai musafiri si vrei sa gatesti ceva dulce imediat.
Prajitura cu nuca si caramel va fi preferat de intreaga familie. Daca aveti pofta de dulciuri atunci iti recomand aceasta reteta gustoasa, usor de pregatit intr-un timp relativ repede.
Reteta aceasta e recomandata copiilor mai mari, dar daca inlocuiti zaharul cu pasta de curmale sau stafide, atunci poate fi servita si de copii mai mici (1-2 ani).
Sarailia este un desert dulce si insiropat, specific bucatariei turcesti, asemanatoare cu baclavaua. Au aceeasi compozitie insa difera modul de prezentare, sarailiile fiind sub forma de cilindru iar baclavalele taindu-se patrate. Baclavalele de regula se presara cu fistic.
Oricum ar fi sunt absolut delicioase si au avantajul ca pot fi preparate si in post. Daca nu va surade ideea de a folosi unt , ulei, sau margarina le ungeti pur si simplu cu apa.