Retete pentru copii cu varsta de 2 ani si 3 ani, recomandate pentru o alimentatie corecta, menita sa asigure necesarul de elemente nutritionale. Aici gasiti retete culinare ce contin o varietate de ingrediente, sugestii de mancare gatita sau nepreparata termic.
Placinta cu iaurt rece de capsune si musli reprezinta un desert foarte delicios, racoritor, usor de pregatit si care va fi apreciat de copii. FIindca are un continut bogat in vitamine si fibre, aceasta placinta poate fi o sursa buna de elemente nutritive si o gustare delicioasa sau un mic dejun potrivit pentru copiii energici.
Iata care sunt ingredientele necesare si cum se prepara aceasta reteta.
Budinca de paine si mango reprezinta un desert delicios pe care copiii il vor aprecia. Reteta este recomandata copiilor mai mari de 2 ani, care consuma deja zahar si alte produse care pot contine zahar. Evident, cantitatea de zahar poate fi adaptata in functie de preferintele alimentare. Se pot folosi si curmale maruntite sau papaya in loc de zahar.
Aflati mai jos modul de pregatire si ingredientele necesare pentru o budinca gustoasa cu felii de mango.
Macarons reprezinta un desert usor de pregatit, light, care va fi indragit de cei mici. Reteta este rapida si nu respecta perfect reteta traditionala de macarons, dar este o adaptare ingenioasa.
Reteta contine alune, de aceea este bine sa pregatesti reteta doar atunci cand stii sigur ca prichindelul tau nu are alergie la alune. Zaharul poate fi inlocuit cu sirop de agave daca vrei sa le servesti acest desert copiilor.
Bruschetele cu avocado si branza constituie un aperitiv rapid, delicios si usor de pregatit. In plus, avocado in combinatie cu branza este o sursa buna de calciu si vitamine, benefice pentru organism.
Atentie insa in cazul bebelusilor, avocado poate sa duca la constipatie, asa ca este mai bine sa ii oferi o cantitate mica. Smantana este recomandata sa fie grasa dar in cantitate mica folosita pentru fiecare felie.
Rissoto cu ghimbir constituie o garnitura delicioasa alaturi de o friptura. Orezul in combinatie cu ghimbirul si parmezanul este o solutie ideala pentru un pranz delicios sau o cina rapida.
Proprietatile ghimbirului sunt deja cunoscute: stimularea poftei de mancare, in ameliorarea simptomelor de raceala si gripa, pentru eliminarea starii de greata.
Radacina de ghimbir este bogata in potasiu, zinc, calciu, cupru şi magneziu, vitaminele B6, C şi D.
Vinul din reteta poate fi eliminat daca pregatesti reteta pentru copii mici.
Sosul cremos de busuioc se poate folosi in supe, cu pui, peste sau in salate. Desi contine busuioc, la fel ca si sosul pesto, aceasta reteta nu contine usturoi.
Acest sos este gustos in combinatie cu diverse salate sau cu peste, dar este recomandat copiilor care au peste 2 ani fiindca soia si branza tofu au potential alergen.
Busuiocul este o sursa buna de uleiuri esentiale si constituie un bun ingredient care ajuta sistemul respirator.
Salata de morcov si chimen reprezinta o sursa buna de betacaroten pentru micuti. Chimenul are un gust aromat iar restul ingredientelor ii confera prospetime. Chiar daca baza salatei este morcovul, reteta contine si patrunjel, mustar Dijon si lamaie.
Daca nu ai introdus in meniul diversificat un aliment din lista de ingrediente, il poti elimina din reteta sau inlocui cu alt ingredient acceptat de bebelus.