Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima
Smochinele in vin cu iaurt grecesc reprezinta un desert sarac in calorii, delicios, ba chiar sofiscat, poate fi servit in zilele calduroase de vara.
Numar de portii: 6 portii
Timp de preparare: minute
Numar de servire: minute
Se amesteca intr-o tigaie smochinele, nautul, sucul de portocale, o lingurita de coaja de portocala, cardamon, cuisoare, batul de scortisoara si zahar. Se lasa vasul la foc mic si se amesteca. Se tine pe foc timp de 40 de minute. Nautul trebuie sa se inmoaie.Vasul se tine la foc mare. Dupa ce s-a gatit nautul, se ia vasul de pe foc.
Lasati timp smochinelor sa se raceasca. Scoateti betisorul de scortisoara, cuisoarele si semintele de cardamon.
In sase pahare se distribuie o cantitate egala de iaurt gresesc. Se pun in fiecare pahar cate 3 smochine si un pic din sosul din tigaie. Se asezoneaza cu coaja de portocala.
Pofta buna.
Despre Sorin Spanu
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 30 minute
Timp de preparare: 40 minute
Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.