Retete pentru perioada de alaptare, recomandate mamicilor pentru a-si asigura o hrana zilnica sanatoasa. Este stiut ca in perioada de alaptare nevoile nutritionale ale mamicilor cresc, dar ca exista ingrediente care ar putea provoca intoleranta bebelusului. Aici gasesti o selectie de retete culinare concepute pentru mamicile aflate in perioada de alaptare a bebelusului.
Daca vreti sa pregatiti cotlet de miel la cuptor, aceasta este reteta ideala.
Carnea de miel are un continut de proteine ridicat, dar si multe grasimi saturate. Desi contine fier, calciu si acid folic, carnea de miel este grea pentru digestie, de aceea se recomanda a fi gatita cu multa verdeata si legume.
Iata o reteta gustoasa de miel care poate fi preparata cu ocazia sarbatorilor de Paste.
Prajitura cu nuca si caramel va fi preferat de intreaga familie. Daca aveti pofta de dulciuri atunci iti recomand aceasta reteta gustoasa, usor de pregatit intr-un timp relativ repede.
Reteta aceasta e recomandata copiilor mai mari, dar daca inlocuiti zaharul cu pasta de curmale sau stafide, atunci poate fi servita si de copii mai mici (1-2 ani).
Daca vrei sa pregatesti o cina gustoasa si deosebita, mai ales in cazul unor ocazii speciale, cum ar fi sarbatorile sau aniversarile, atunci alege aceasta reteta de muschi de porc cu garnitura de ananas.
Fiindca este o traditie romaneasca sa fie gatita carnea de porc de sarbatorile de iarna, iata o alegere potrivita pentru Craciun sau Anul Nou. Daca va place muschiuletul in general, il puteti gati in mod apetisant urmand instructiunile de mai jos.
Sarailia este un desert dulce si insiropat, specific bucatariei turcesti, asemanatoare cu baclavaua. Au aceeasi compozitie insa difera modul de prezentare, sarailiile fiind sub forma de cilindru iar baclavalele taindu-se patrate. Baclavalele de regula se presara cu fistic.
Oricum ar fi sunt absolut delicioase si au avantajul ca pot fi preparate si in post. Daca nu va surade ideea de a folosi unt , ulei, sau margarina le ungeti pur si simplu cu apa.
Friptura de curcan cu mere in sos de vin merita gatita de sarbatori sau chiar iarna, pentru o cina delicioasa in familie
Din toate tipurile de carne gasite pe piata, printre cele mai sanatoase si mai putin injectate este carnea de curcan. Chiar daca este mai scumpa, carnea este gustoasa si satioasa, asa ca o recomand mai ales in alimentatia copiilor.
Iata cum se prepara aceasta reteta delicioasa si care sunt ingredientele necesare.
Placinta cu sunca si cascaval - o reteta pentru intreaga familie care poate sa fie pregatita pentru micul dejun sau pentru o gustare in timpul zilei, sau ca aperitiv la o masa festiva.
Avantajul acestei retete este aceea ca placinta poate fi servita atat calda cat si rece, fiind la fel de gustoasa in ambele cazuri. Combinatia de cascaval si sunca este una delicioasa si pe care sigur o intuiti.