Retete cu legume adaptate fiecarui sezon si care iti ofera cele mai bune idei de preparare a legumelor, fie ca e vorba de mancare, conserve sau simple gustari.
Rissoto cu ghimbir constituie o garnitura delicioasa alaturi de o friptura. Orezul in combinatie cu ghimbirul si parmezanul este o solutie ideala pentru un pranz delicios sau o cina rapida.
Proprietatile ghimbirului sunt deja cunoscute: stimularea poftei de mancare, in ameliorarea simptomelor de raceala si gripa, pentru eliminarea starii de greata.
Radacina de ghimbir este bogata in potasiu, zinc, calciu, cupru şi magneziu, vitaminele B6, C şi D.
Vinul din reteta poate fi eliminat daca pregatesti reteta pentru copii mici.
Salata de morcov si chimen reprezinta o sursa buna de betacaroten pentru micuti. Chimenul are un gust aromat iar restul ingredientelor ii confera prospetime. Chiar daca baza salatei este morcovul, reteta contine si patrunjel, mustar Dijon si lamaie.
Daca nu ai introdus in meniul diversificat un aliment din lista de ingrediente, il poti elimina din reteta sau inlocui cu alt ingredient acceptat de bebelus.
Salata de sfecla rosie, nuci, macris si sos de curry reprezinta un meniu usor, nutritiv, ideal si pentru persoanele care doresc sa se mentina in forma.
Sfecla rosie contribuie la metabolism si la procesul de producere a celulelor rosii. Desi are beneficii extraordinare pentru sanatate, trebuie oferita cu precautie bebelusilor, fiindca are un continut ridicat de oxalati. De preferat este sa fie oferita bebelusilor mai mari de 1 an si in cantitati moderate.
Salata asiatica de creveti reprezinta un meniu sofiscat, care incanta atat simtul gustativ, dar si vizual. Nu dai rateu daca iti inviti musafirii la o portie de salata asiatica de creveti. Datorita faptului ca sunt bogati in proteine, dar nu contin grasimi saturate, sunt foarte sanatosi si recomandati in orice dieta echilibrata si sanatoasa.
Reteta este mai complexa dar merita tot efortul. Sunt multe condimente care contribuie la gustul special si daca vreti sa incercati ceva deosebit, atunci nu ezitati sa alegeti reteta.
Salata Waldorf cu orez salbatic si pui constituie un meniu satios, delicios si recomandat chiar si mamicilor care isi doresc sa se mentina in forma. Are un gust excelent chiar si atunci cand este rece, contine ingrediente nutritive si bogate in proteine si acizi grasi sanatosi si este potrivita si pentru micii mofturosi. Are diferite arome care se combina perfect: dulcele boabelor de struguri si al marului, sucul de lamaie si piperul adauga un plus de aroma iar mustarul si mierea sunt elementele perfecte pentru un dressing delicios.
Salata de quinoa reprezinta un meniu light, bogat in nutrienti care e binevenit in zilele de vara.
Boabele de quinoa se gasesc proteine mai usor de digerat decat cele din carne. Boabele de quinoa sunt bogate in vitaminele A, C, D, E, K si vitamine din grupa B-urilor. In plus, sunt o sursa buna de fier, calciu, crom, cupru, fluor, iod, magneziu, potasiu, seleniu, zinc. Datorita vitaminelor si mineralelor, quinoa stimuleaza sistemul imunitar.
Salata calda de cartofi cu linte si capere reprezinta un mod excelent de a incepe masa. Este o reteta usoara, cu un gust aromat si se pregateste intr-un timp scurt.
Salata poate fi servita la pranz, inainte de meniul principal, desi de cele mai multe ori este suficienta, pentru ca atat lintea cat si cartofii ii confera satietatea. Este bogata in proteine si vitamine, asa ca este potrivita mai ales pentru meniul copiilor.
Supa de dovleac este delicioasa si se obisnuieste sa se serveasca in sezonul rece.
Supa are o textura cremoasa, fiind perfecta si in meniul bebelusilor care au cateva luni de diversificare. Ghimbirul si portocala din reteta ii confera un gust minunat si este imposibil sa nu te indragostesti de gustul acestei supe. Speram sa va placa reteta.
Supa de mazare este un meniu sofisticat, usor si delicios.
Iata o reteta gustoasa de supa de mazare, unde condimentele asigura un gust senzational dar pot fi adaptate usor varstei copilului. Este important sa obisnuim copiii de mici cu diverse arome si gusturi, asa ca alegeti o reteta cu condimente diverse daca varsta copiilor permit asta. Condimentele picante sunt recomanda dupa ce copiii implinesc 2 ani si in proportie mica.