Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima
Salata de quinoa reprezinta un meniu light, bogat in nutrienti care e binevenit in zilele de vara.
Boabele de quinoa se gasesc proteine mai usor de digerat decat cele din carne. Boabele de quinoa sunt bogate in vitaminele A, C, D, E, K si vitamine din grupa B-urilor. In plus, sunt o sursa buna de fier, calciu, crom, cupru, fluor, iod, magneziu, potasiu, seleniu, zinc. Datorita vitaminelor si mineralelor, quinoa stimuleaza sistemul imunitar.
Numar de portii: 6 portii
Timp de preparare: minute
Numar de servire: minute
Quinoa se pune intr-un vas si se spala sub jetul de apa rece pret de 1 minut. Se transfera apoi intr-un vas mai mic si se adauga peste quinoa 2 cesti cu apa. Se acopera vasul cu un capac si se lasa la foc mic sa fiarba pret de 15 minute. In tot acest timp quinoa ar trebui sa devina moala.
Dupa ce a fiert quinoa se da deoparte.
Separat, intr-un alt bol, se amesteca castravetii, afinele, branza feta, patrunjelul, semintele de pin si quinoa rece.
Intr-un alt vas se prepara sosul pentru salata din suc de lamaie, ulei de masline si sare. Sosul obtinut se adauga peste salata si se mai amesteca .
Salata se tine in frigider pret de o ora.
Pofta buna.
Despre Andreea-Madalina Stama
Vreau sa iti impartasesc din experienta mea legata de nutritie si stil de viata sanatos, dar si despre diete pentru slabit si trucuri care te mentin frumoasa si plina de viata. Ai intrebari legate de alimentatia copiilor? Sigur vei gasi raspunsuri in articolele scrise de mine pe aceasta tema.
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 30 minute
Timp de preparare: 40 minute
Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.