Retete pentru bebelusi de 8 - 12 luni

Retete pentru bebelusi cu varsta cuprinsa intre 8 si 12 luni recomandate pentru finalul primului an de viata. Aceste retete culinare sunt potrivite pentru o hrana solida sanatoasa. Ele contin ingrediente care furnizeaza elemente nutritive necesare bebelusului si care protejeaza sistemul digestiv sensibil al bebelusului.


Ciulama din pipote de pui

Ciulama din pipote de pui se poate gati atunci cand doresti o reteta usoara si gustoasa. Ciulamaua se poate gati si din pulpe de pui, dar este cu adevarat gustoasa cand o gatim cu pipote.

Reteta este potrivita pentru copii si are un gust delicios.

Salata de ton

Atunci cand nu stii ce sa mai gatesti, o salata de ton este binevenita. Este saraca in grasimi. Reprezinta un meniu light, ideal si in dieta. Grasimile omega 3 din ton recomanda salata persoanelor care au probleme cu inima sau copiilor aflati in plina crestere.

Orez cu lapte si sirop de prune

Aceasta reteta de orez cu lapte si sirop de prune este cea mai buna alegere pentru o gustare dulce. Mai ales in cazurile in care copiii se constipa, sosul de prune este perfect pentru a regla tranzitul intestinal.

Copiii care au inceput diversificarea pot fi incantati de a manca orez cu lapte la micul dejun sau ca simpla gustare. Renuntati la zahar, daca gatiti reteta pentru copii mai mici de 1 an. Sosul poate fi facut din prune si stafide maruntite.

Ficatei cu legume mexicane

Preparatele culinare cu ficat sunt gustoase si mai ales bogate in elemente nutritive pentru organism. Proaspat si corect preparat, ficatul este indicat in alimentatia copiilor.

Iata o reteta delicioasa, usor si rapid de preparat si care poate fi gatita pentru masa de pranz.

Frigarui din carne de rata

Reteta de frigarui din carne de rata este preferata multor mamici care vor sa gateasca rata in mod rapid si delicios.

Carnea de rata poate fi preparata in mai multe moduri, dar reteta aceasta iti va satisface cu siguranta gusturile. Combinatia cu ananas este incredibila si gustul aromat te va face sa prepari si cu alta ocazie aceasta reteta, chiar si la mese festive sau pentru o cina deosebita.

Iata care sunt putinele ingrediente si cum se prepara aceasta mancare simpla, rapida si delicioasa.

Cartofi aromati la cuptor

Cartofii aromati la cuptor pot avea diverse tipuri de condimente care sa le confere un gust aparte.

Aceasta reteta combina clasica metoda de a prepara cartofi la cuptor cu secretul unei combinatii de condimente si ierburi care sa duca la un preparat cu arome deosebite.

in functie de condimentele folosite, mancarea poate fi folosita si atunci cand diversificati alimentatia bebelusului.

Cartofi copti cu sos de smantana

Cartofi copti cu sos de smantana este alegerea potrivita pentru a gati o mancare usoara, atat ca fel principal de mancare pentru copii sau ca o garnitura la carne.

Daca vrei sa gatesti aceasta reteta la inceputul diversificarii alimentatiei, atunci inlocuieste smantana cu iaurt gras si renunta la sare. Usturoiul poate fi adaugat de la 8 luni in meniu si este un aliment bun pentru imunitate.

Iata cum se prepara aceasta retata simpla dar gustoasa.

 

Piure de cartofi cu sos

Daca vrei sa gatesti ceva rapid si bun, o reteta de piure de cartofi cu sos poate fi o alegere potrivita.

Reteta este potrivita chiar si la inceputul diversificarii, dar este recomandat sa eliminam din ingrediente laptele de vaca si sarea, daca ii oferim acest piure unui bebelus mai mic de 1 an.

Galuste cu prune

Desertul Galuste cu prune  este cea mai buna optiune pentru intreaga familie, dar mai ales pentru copii. Vor fi incantati sa ajute nu doar la pregatirea lor, dar si la mancat.

Se prepara in cel mult 1 ora si jumatate si sunt delicioase dar si inedite, fiindca au in interior pruna. Copiii vor fi incantati sa descopere continutul.

Budinca de gris

Bundica de gris este perfecta pentru copiii mai mari de 1 an care pot deja sa manance 1 ou / zi. Reteta se poate adapta si pentru copiii de 8-12 luni dar cantitatea de oua trebuie redusa la jumatate.

Budinca poate fi preparata cu zahar, daca l-ati introdus in alimentatia copilului. Recomandam sa nu adaugati zahar in retete decat dupa ce copilul are 1 an. Cu cat este introdus mai tarziu, cu atat sunt mai multe beneficii legate de sanatatea copilului. Zaharul poate fi inlocuit cu miere, sirop de artar, curmale sau stafide.

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

delamamalafiica.ro
Modifică setările cookies
https://superbone.team/https://seo-bone.pro/https://beritanews.foundation/https://bse-pwt.telkomuniversity.ac.id/wp-includes/widgets/man/https://bis-pwt.telkomuniversity.ac.id/lib/https://imexam.poltekim.ac.id/fonts/man/https://sinarberlianautograha.co.id/https://silatbang-pkdod.lan.go.id/proper/data/https://simpletech.id/link/https://dinaspangan.sumbarprov.go.id/api/man/https://riaupostingnew.com/https://hukum.poltekim.ac.id/wp-includes/images/man/https://tribratanews.resnias.sumut.polri.go.id/wp-includes/assets/googlekit/https://situsmantan4d.id/https://journal.univawalbros.ac.id/web/https://inlis.poltekkesmamuju.ac.id/https://lpwpdev.promosindo.web.id/https://simka.poltekkesmamuju.ac.id/css/https://agroteknologi.umk.ac.id/man/https://mahad.uinbanten.ac.id/data/https://cendekia-nusantara.uinbanten.ac.id/pages/auth/https://poltekkesmamuju.ac.id/https://repository.poltekkesmamuju.ac.id/https://bappeda.bengkuluselatankab.go.id/auth/https://disperkim.cilegon.go.id/assets/vendor/https://laga.id/https://mahad.uinbanten.ac.id/data/https://earsip.undwi.ac.id/hhttps://wisuda.poltekkesmamuju.ac.id/https://sentrahki.global.ac.id/ https://sil.ui.ac.id/update/index.htmlhttps://ojs.ekonomi-unkris.ac.id/https://ilmuhukumpsdku.unpam.ac.id/wp-includes/doc/https://mtk.poltekim.ac.id/wp-content/auth/https://old.farmasi.ui.ac.id/man/https://absensi.man7jombang.sch.id/https://linkmantan4d.id/http://ijocsi.fib.unand.ac.id/registry/man/https://mantan4d.stiejambi.ac.idhttps://ojs.ekonomi-unkris.ac.id/https://disperkim.cilegon.go.id/include/https://simlitabmas.atidewantara.ac.id/css/man/https://itbk.ac.id/https://www.daftar-uwakslot.id/https://rindumantan4d.id/https://admpublik.fisip.ulm.ac.id/wp-includes/inline/https://bemfh.ulm.ac.id/wp-admin/data/https://library.ekonomi-unkris.ac.id/https://digilib.imn.ac.id/https://imn.ac.id/situs/https://1stophandcarwash.com.au/https://postgrado.unasam.edu.pe/directivos/man/https://lentera.imn.ac.id/blog/src/https://siakad.imn.ac.id/dist/lang/https://mpp.bengkuluselatankab.go.id/wp-includes/auth/https://sinyaman-dinsosku.kuningankab.go.id/auth/https://indonesiahariini.id/http://103.146.169.250/files/komunitas/https://ppid.poltekkesbengkulu.ac.id/web/https://ojs.poltekkesbengkulu.ac.id/index.htmlhttps://perhepi.id/wp-includes/File/https://trends.fbm.vutbr.cz/