Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima
Aceasta reteta de orez cu lapte si sirop de prune este cea mai buna alegere pentru o gustare dulce. Mai ales in cazurile in care copiii se constipa, sosul de prune este perfect pentru a regla tranzitul intestinal.
Copiii care au inceput diversificarea pot fi incantati de a manca orez cu lapte la micul dejun sau ca simpla gustare. Renuntati la zahar, daca gatiti reteta pentru copii mai mici de 1 an. Sosul poate fi facut din prune si stafide maruntite.
Numar de portii: 4 portii
Timp de preparare: minute
Numar de servire: minute
Se pune apa la fiert cu un praf de sare, se adauga orezul spalat si se lasa la foc mic pana scade apa, apoi se adauga laptele incalzit.
Se fierbe la foc mic, amestecand usor din cand in cand pana orezul este fiert si a absorbit tot laptele. Cand este aproape gata se adauga jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat.
Se da jos si se imparte in boluri. Pentru sos se pune zaharul la caramelizat intr-o tigaie, se pun prunele taiate feliute mici si scortisoara.
Se scutura tigaia din cand in cand pana prunele se inmoaie si compozitia se omogenizeaza. Se imparte in boluri peste orezul cu lapte.
Pofta buna!
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 30 minute
Timp de preparare: 40 minute
Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.