Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima
Bundica de gris este perfecta pentru copiii mai mari de 1 an care pot deja sa manance 1 ou / zi. Reteta se poate adapta si pentru copiii de 8-12 luni dar cantitatea de oua trebuie redusa la jumatate.
Budinca poate fi preparata cu zahar, daca l-ati introdus in alimentatia copilului. Recomandam sa nu adaugati zahar in retete decat dupa ce copilul are 1 an. Cu cat este introdus mai tarziu, cu atat sunt mai multe beneficii legate de sanatatea copilului. Zaharul poate fi inlocuit cu miere, sirop de artar, curmale sau stafide.
Numar de portii: 3 portii
Timp de preparare: minute
Numar de servire: minute
Se pune laptele la fiert si cand da in clocot se adauga grisul in ploaie.
Se fierbe 20 minute, apoi se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca, apoi se incorporeaza pe rand oul, zaharul, un praf de sare si un zahar vanilat. Se adauga coaja de la o jumatate de lamaie si o lingura de zeama de lamaie.
Amestecul se toarna intr-o tava unsa cu unt si se introduce la cuptorul incins pentru jumatate de ora la foc potrivit.
Daca alegeti mierea pentru pregatirea retetei, aceasta va fi adaugata la final, fiindca la temperatura mare isi pierde proprietatile.
Budinca de gris se poate servi calda sau rece. Pofta buna!
Despre Sfatul Mamicilor
Echipa Sfatulmamicilor.ro este formata din mamici care doresc sa impartaseasca sfaturi si informatii utile. Articolele sunt documentate si verificate din punct de vedere medical, avand la baza experientele mamicilor in perioada de sarcina sau dupa nasterea copiilor.
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 30 minute
Timp de preparare: 40 minute
Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.