Retete de vara potrivite daca vrei sa prepari prajituri, mancaruri sau sucuri naturale din ingrediente care se gasesc in abundenta vara.
Daca ai chef de un desert gustos si pentru intreaga familie, ai mereu la indemana optiunea de a gati papanasi. Este o reteta usoara si interesanta, cu esenta de vanilie, smantana dulce si dulceata din fructe de padure.
Daca pregatesti reteta pentru copii mai mici, atunci inlocuieste gemul cu unul neindulcit.
Va recomandam aceasta reteta gustoasa si sanatoasa: Azimi de cereale. Este o combinatie simpla si care contine ingrediente naturale, bune pentru o dieta cat mai corecta.
Reteta contine cereale integrale, indicate pentru o alimentatie echilibrata si mai ales pentru copii.
Daca doresti sa afli mai multe despre modul in care trebuie sa alegi cerelale integrale si care sunt cele mai bune indicatii privind o alimentatie corecta, iti recomandam articolul Cum alegem cerealele!
Iti delectam papilele gustative cu o reteta interesanta: Paella cu pui si fructe de mare.
Chiar daca nu esti indragostita de fructele de mare, aceasta combinatie ti se va parea fantastica. Combinatia de pui, fructe de mare, orez si porumb dulce te vor uimi probabil cand citesti ingredientele, dar gustul final este cel care te va face sa apreciezi aceasta reteta.
O recomandam cu drag, mai ales ca este o reteta usoara, de vara, delicioasa.
In sezonul cireselor si visinelor ce poate fi mai racoritor si gustos decat o placinta cu visine?
Delicioasa si usor de preparat, aceasta reteta este preferata familiei dar si musafirilor care vor sa fie serviti cu un desert bun si potrivit sezonului.
Visinele sunt recomandate pentru continutul bogat in vitamine si sunt adevarate energizante pentru organism. Aceste fructe contin apa, zaharuri, acizi, pectine, tanini, saruri minerale si vitaminele A, B1, B2, B9, C, caroten. Visinele sunt recomandate pentru detoxifierea organismului si scaderea colesterolului.
Iata cum sa prepari o reteta delicioasa de placinta cu visine.
Cordon Bleu, chiar daca pre neconventional, poate fi pregatit si la picnic sau pentru un gratar in aer liber. Indiferent daca preferati sa gatiti carnea acasa si sa o serviti pe terasa sau sa o preparati la un gratar in aer liber, reteta de mai jos este perfecta si gustoasa.
Va propunem o reteta de pui la gratar cordon bleu, care se gateste rapid si este usor de pus in practica.
Termenul cordon bleu a ajuns sa fie folosit in gastronomie datorita unor cavaleri francezi din suita "Cordon Bleu". Acestia erau pasionati de arta culinara si retetele lor au creat un adevarat cult.
Denumirea a fost preluata si este acum utilizata pentru a defini o anumita reteta apreciata de gurmanzii din toata lumea.