Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima
In sezonul cireselor si visinelor ce poate fi mai racoritor si gustos decat o placinta cu visine?
Delicioasa si usor de preparat, aceasta reteta este preferata familiei dar si musafirilor care vor sa fie serviti cu un desert bun si potrivit sezonului.
Visinele sunt recomandate pentru continutul bogat in vitamine si sunt adevarate energizante pentru organism. Aceste fructe contin apa, zaharuri, acizi, pectine, tanini, saruri minerale si vitaminele A, B1, B2, B9, C, caroten. Visinele sunt recomandate pentru detoxifierea organismului si scaderea colesterolului.
Iata cum sa prepari o reteta delicioasa de placinta cu visine.
Numar de portii: 4 portii
Timp de preparare: minute
Numar de servire: minute
Scoatem samburii visinelor, le punem intr-un vas impreuna cu zaharul si le lasam la frigider pana se topeste de tot zaharul si isi lasa siropul.
Scoatem visinele intr-o supiera si le scurgem bine.
Intindem foaia de placinta pe masa de lucru. Topim margarina si o intindem in strat subtire pe toata suprafata foii cu ajutorul unei pensule.
Asezam un strat de visine. Daca va place placinta mai dulce mai puteti presara putin zahar tos.
Rulam foaia de placinta formand un sul si punem intr-o tava unsa cu margarina. Ungem sulurile de placinta deasupra cu margarina topita.
Dam la cuptor la foc mic si lasam sa se rumeneasca. Lasam placinta cu visine sa se raceasca apoi o pudram din abundenta cu zahar pudra si taiem felii.
Pofta buna!
Despre Postolache Violeta
Sunt mama, sotie, gospodina. Imi place sa improvizez, sa jonglez cu ingredientele, pentru mine adevarata provocare este sa creez un meniu de cinci stele din ingrediente putine si ieftine. Ma poti urmari pe blogul caietulcuretete.com.
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 30 minute
Timp de preparare: 40 minute
Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.