Ideile de retete la cuptor sunt nelimitate, fiindca poti pregati diverse tipuri de mancare: de la retete culinare traditionale si pana la deserturi spectaculoase. La cuptor, ingredientele isi pastreaza din proprietatile nutritive, isi accentueaza gustul si pot fi combinate in nenumarate moduri.
Daca vrei sa pregatesti o cina gustoasa si deosebita, mai ales in cazul unor ocazii speciale, cum ar fi sarbatorile sau aniversarile, atunci alege aceasta reteta de muschi de porc cu garnitura de ananas.
Fiindca este o traditie romaneasca sa fie gatita carnea de porc de sarbatorile de iarna, iata o alegere potrivita pentru Craciun sau Anul Nou. Daca va place muschiuletul in general, il puteti gati in mod apetisant urmand instructiunile de mai jos.
Sarailia este un desert dulce si insiropat, specific bucatariei turcesti, asemanatoare cu baclavaua. Au aceeasi compozitie insa difera modul de prezentare, sarailiile fiind sub forma de cilindru iar baclavalele taindu-se patrate. Baclavalele de regula se presara cu fistic.
Oricum ar fi sunt absolut delicioase si au avantajul ca pot fi preparate si in post. Daca nu va surade ideea de a folosi unt , ulei, sau margarina le ungeti pur si simplu cu apa.
Friptura de curcan cu mere in sos de vin merita gatita de sarbatori sau chiar iarna, pentru o cina delicioasa in familie
Din toate tipurile de carne gasite pe piata, printre cele mai sanatoase si mai putin injectate este carnea de curcan. Chiar daca este mai scumpa, carnea este gustoasa si satioasa, asa ca o recomand mai ales in alimentatia copiilor.
Iata cum se prepara aceasta reteta delicioasa si care sunt ingredientele necesare.
Placinta cu sunca si cascaval - o reteta pentru intreaga familie care poate sa fie pregatita pentru micul dejun sau pentru o gustare in timpul zilei, sau ca aperitiv la o masa festiva.
Avantajul acestei retete este aceea ca placinta poate fi servita atat calda cat si rece, fiind la fel de gustoasa in ambele cazuri. Combinatia de cascaval si sunca este una delicioasa si pe care sigur o intuiti.
Cartofii aromati la cuptor pot avea diverse tipuri de condimente care sa le confere un gust aparte.
Aceasta reteta combina clasica metoda de a prepara cartofi la cuptor cu secretul unei combinatii de condimente si ierburi care sa duca la un preparat cu arome deosebite.
in functie de condimentele folosite, mancarea poate fi folosita si atunci cand diversificati alimentatia bebelusului.
Cartofi copti cu sos de smantana este alegerea potrivita pentru a gati o mancare usoara, atat ca fel principal de mancare pentru copii sau ca o garnitura la carne.
Daca vrei sa gatesti aceasta reteta la inceputul diversificarii alimentatiei, atunci inlocuieste smantana cu iaurt gras si renunta la sare. Usturoiul poate fi adaugat de la 8 luni in meniu si este un aliment bun pentru imunitate.
Iata cum se prepara aceasta retata simpla dar gustoasa.
Varza cu prosciutto la cuptor este o reteta perfecta pentru un pranz delicios in familie.
Prepararea dureaza o ora si jumatate, dar efortul merita fiindca vei obtine o mancare delicioasa.
Varza alba este recomandata ca tratament naturist pentru anemie, diabet zaharat sau afectiuni renale, dar si pentru hemoroizi. Contine vitamina A si ajuta la repararea tesuturilor. Este indicata ca aliment in dieta copiilor, in special cruda, in salate, dar si ca ingredient in mancare.