Retete pentru cina pe care le poti prepara daca iti doresti o mancare potrivita seara, care sa satisfaca cerintele familiei.
Daca ai chef de un desert gustos si pentru intreaga familie, ai mereu la indemana optiunea de a gati papanasi. Este o reteta usoara si interesanta, cu esenta de vanilie, smantana dulce si dulceata din fructe de padure.
Daca pregatesti reteta pentru copii mai mici, atunci inlocuieste gemul cu unul neindulcit.
Iata o reteta gustoasa propusa pentru astazi: Pui la cuptor pe pat de cartofi, ceapa si carnaciori.
De preferat in aceasta reteta este sa folositi carnaciori afumati, astfel incat gustul sa fie unic. Printre ingrediente se afla si vinul alb dar si condimente proaspete.
Puteti renunta la carnaciori daca vreti sa adaptati reteta pentru copiii mai mici.
Daca iti place reteta, recomand-o prietenelor tale!
Daca iti place sa gatesti preparate culinare cu ciuperci, atunci reteta aceasta de Terina de ciuperci cu bacon si cas este cea potrivita. Si pentru ca ne gandim intotdeauna la fericirea papilelor tale gustative, am ales o reteta care contine si bacon.
Da, stiu, parca nu e suficient, asa ca nu va mirati daca mai gasiti printre ingrediente si niste carnati, oregano sau cas.
Ingredientele sunt la indemana, pasii nu sunt dificili si mancarica este destinata pentru intreaga familie, dar pentru copii mai mari dat fiind continutul mare de grasimi.
Reteta este la fel de gustoasa precum arata!
In sezonul cireselor si visinelor ce poate fi mai racoritor si gustos decat o placinta cu visine?
Delicioasa si usor de preparat, aceasta reteta este preferata familiei dar si musafirilor care vor sa fie serviti cu un desert bun si potrivit sezonului.
Visinele sunt recomandate pentru continutul bogat in vitamine si sunt adevarate energizante pentru organism. Aceste fructe contin apa, zaharuri, acizi, pectine, tanini, saruri minerale si vitaminele A, B1, B2, B9, C, caroten. Visinele sunt recomandate pentru detoxifierea organismului si scaderea colesterolului.
Iata cum sa prepari o reteta delicioasa de placinta cu visine.
Cordon Bleu, chiar daca pre neconventional, poate fi pregatit si la picnic sau pentru un gratar in aer liber. Indiferent daca preferati sa gatiti carnea acasa si sa o serviti pe terasa sau sa o preparati la un gratar in aer liber, reteta de mai jos este perfecta si gustoasa.
Va propunem o reteta de pui la gratar cordon bleu, care se gateste rapid si este usor de pus in practica.
Termenul cordon bleu a ajuns sa fie folosit in gastronomie datorita unor cavaleri francezi din suita "Cordon Bleu". Acestia erau pasionati de arta culinara si retetele lor au creat un adevarat cult.
Denumirea a fost preluata si este acum utilizata pentru a defini o anumita reteta apreciata de gurmanzii din toata lumea.