Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima
Perisoare de pui in sos bechamel este o reteta gustoasa si preferata mai ales de copii.
Reteta de perisoare se prepara usor si este foarte delicioasa, dar este nevoie de atentie la prepararea sosului.
Puteti adapta compozitia perisoarelor daca pregatiti aceasta reteta pentru copiii mai mici.
Numar de portii: 4 portii
Timp de preparare: minute
Numar de servire: minute
Se toaca pieptul de pui si se amesteca cu orezul pus in prealabil la inmuiat. Se adauga oul, 1/2 din legatura de patrunjel tocata marunt si sare si piper dupa gust. Se amesteca bine ingredientele pana se omogenizeaza compozitia.
Cu mana umeda in permanenta luam gramajoare din compozitie si modelam perisoarele.
Punem pe foc o oala cu apa in care adaugam condimentele. In momentul in care apa da in clocot adaugam perisoarele si le lasam sa fiarba.
Intr-o craticioara punem laptele la incalzit si adaugam o ceapa si cateva frunze de dafin. Laptele se aduce pana aproape de punctul de fierbere, fara a se fierbe insa, scoatem ceapa si cuisoarele si il lasam deoparte.
In alta craticioara topim untul (sau margarina) apoi adaugam faina si mestecam continuu pana se incorporeaza, cu grija sa nu se arda.
Dam deoparte si adaugam putin cate putin laptele, amestecand continuu cu un tel sau cu o lingura de lemn. Dupa ce a devenit omogena compozitia, fara cocoloase , punem pe aragaz, la foc mic si fierbem pana capata consistenta unui sos. Asezonam cu sare si piper, adaugam perisoarele si mai dam intr-un clocot.
Perisoarele de pui in sos bechamel se servesc presarate cu patrunjel verde tocat marunt.
Pofta buna!
Despre Postolache Violeta
Sunt mama, sotie, gospodina. Imi place sa improvizez, sa jonglez cu ingredientele, pentru mine adevarata provocare este sa creez un meniu de cinci stele din ingrediente putine si ieftine. Ma poti urmari pe blogul caietulcuretete.com.
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 30 minute
Timp de preparare: 40 minute
Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.