Pepenele rosu si efectele benefice
Pepenele roşu este un aliment potrivit pentru serile de vară dar nu trebuie consumat în exces.
Deşi sunt multe idei de cure de slăbire bazate pe consumul de pepene roşu, acest aliment trebuie mai degrabă considerat o componentă într-o alimentaţie sănătoasă, nu o dietă în sine, deşi este posibilă şi această variantă mai ales dacă se doreşte detoxifierea organismului.
Pepenele are beneficii dar nu trebuie consumat împreună cu alte alimente fiindcă îngreunează digestia. Iată mai jos câteva informaţii utile şi sfaturi ajutătoare.
Ce beneficii are pepenele roşu?
In primul rând, pepenele ajută la hidratarea organismului, având un conţinut de 95% apă, de aceea este recomandat mai ales persoanelor care nu se hidratează suficient.
Având o canitate mai mică de calorii decât ale fructe, pepenele este recomandat şi în curele de slăbire însă nu trebuie consumat în cantităţi excesive.
Deoarece conţine un antioxidant numit licopen, pepenele are efecte benefice asupra prevenirii anumitor boli cum ar fi cancerul de sân, cancerul ovarian şi de stomac, boli cardiovasculare, deteriorarea vederii.
Persoanele care suferă de rinichi, în afară de cele care au insuficienţă renală, beneficiază de calităţile acestui aliment. Lor le este recomandată o cură de pepene însă care să nu conţină doar acest fruct, ci şi alte alimente uşoare.
In cazul în care alimentaţia ta se bazează pe mâncăruri procesate sau care conţin grăsimi, atunci consumul de pepene te ajută să îţi reglezi metabolismul şi să elimini toxinele.
Ca orice alt fruct, pepenele conţine vitamine necesare corpului, cele care predomină fiind vitamina A, B6, C dar şi alte elemente precum potasiul (care te scapă de cârcei sau crampe musculare).
Tot pepenele roşu este indicat în tratarea reumatismului, constipaţiei sau altor boli care afectează colonul.
Trebuie evitată însă asocierea pepenelui cu alte alimente, cum ar fi carnea sau ouăle, fiindcă poate duce la indigestie mai ales în cazul persoanelor cu o digestie sensibilă.
Cura de pepene roşu este benefică, poţi consuma cu încredere 2 kilograme de pepene pe zi, incluzând şi pulpa de la nivelul cojii, la fel de bogată în elemente bune pentru organism. Tine cont de recomandarea care se aplică pentru fructe în general, faptul că acestea trebuie consumate între mese, nu după ce mănânci. Nu mânca pepene cu pâine sau cu alte alimente, deşi ţi se poate părea mai gustos şi nu lăsa să se oxideze, consumându-l în cel mult 15 minute după tăiere.
Interzis in timpul alaptarii Atentie, pepenele rosu trebuie consumat cu moderatie in timpul alaptarii, verificand reactia bebelusului dupa ce mananci pepene.
Comentarii legate de Pepenele rosu si efectele benefice