Cum să scapi de balonare și arsuri cu remedii naturiste
Nu vrei să renunți la mesele bogate de sărbători, dar nici nu vrei să suferi din cauza problemelor digestive? Balonarea si arsurile gastrice sunt cele mai frecvente probleme apărute atunci când mancam mult si diversificat, dar, din fericire, exista remedii naturiste pentru ameliorarea lor.
Oricât am vrea să ne abținem de la a mânca mult în perioada sărbătorilor, toți ajungem să facem excese. Sunt atât de multe preparate gustoase pe care le gătim noi sau pe care avem ocazia să le mâncăm atunci când mergem în vizită încât ajungem să consumăm prea multe mâncăruri grase.
Cred că efectele le resimțim toți: indigestii, balonare, arsuri gastrice persistente, senzația de prea plin, stări de rău și greață sau, în cazuri mai grave, probleme digestive care ne determină să mergem la urgență.
Iată ce vei afla citind recomandările noastre din acest articol:
- Ce fel de ceaiuri să bei pentru a stimula digestia?
- De ce este importantă hidratarea?
- Ce să faci în caz de arsuri gastrice și indigestie?
- Cum te ajută odihna și de ce ai nevoie și de mișcare?
Din fericire, mama natură este de partea noastră și găsim câteva remedii naturiste care să ne ajute să supraviețuim meselor bogate din perioada sărbătorilor.
Ceaiurile ameliorează balonarea după o masă bogată în grăsimi
Ceaiurile din plante sunt o modalitate bună de a ajuta organismul să își revină. Plantele care ajută ficatul gras și fierea lenesă sunt: sunătoarea, pedicuța, coada șoricelului, salvia, gălbenele, cicoarea. Puteți să pregătiți o infuzie din aceste plante pe care le găsiți amestecate în cutii de ceaiuri, în magazinele naturiste.
Daca esti gravida, afla aici care sunt ceaiurile nerecomandate in timpul sarcinii.
Frunzele de anghinare au proprietăți hepatoprotectoare și stimulează funcția hepatică. Cei care au deja probleme cu ficatul și nu trebuie să consume alimente grase, au cu atât mai mare nevoie de ceaiuri și remedii eficiente după mesele copioase.
Hidratarea organismului ajută digestia
Alcoolul și sucurile acidulate determină deshidratarea organismului și hipoglicemie. In plus, sucurile dulci în combinație cu alimentele bogate în grăsimi au efect devastator pentru aparatul digestiv.
Dacă nu vreți să vă abțineți de la consumul de alcool, atunci pentru fiecare pahar de alcool consumat trebuie să țineți cont să beți de două ori mai multă apă. Sucul din portocale stoarse sau sucul de roșii sunt cele mai bune remedii după ce ai consumat alcool, fiindcă ajută corpul să metabolizeze mai repede alcoolul.
Nu beți alcool dacă aveți stomacul gol, fiindcă acesta va fi absorbit mult mai repede decât dacă aveți stomacul plin si va avea drept consecintă arsurile gastrice. Tiamina – vitamina B1 - și vitamina B6 ajută la curățarea ficatului de acetildehidă, așadar puteți consuma alimente bogate în aceste vitamine (mazăre, spanac, ciuperci, fistic, ardei roșu gras, banană, varză, morcovi).
Arsurile gastrice si indigestiile pot fi evitate
Supraalimentarea și consumul de alimente bogate în grăsimi pot să creeze dezastre în sistemul digestiv, să provoace mai ales arsuri gastrice și indigestii. Dacă simțiți nevoia de dulce, alegeți acele variante care nu afectează organismul: fructele proaspete, înghețata din fructe proaspete, smoothie-uri, cocktail-uri non-alcoolice.
Pepenele verde, pomelo, mango, kiwi sunt alegeri potrivite dacă aveți nevoie de hidratare, dacă simțiti nevoia să mâncați ceva dulce și dacă vreti sa aveti o digestie accelerata.
Un ceai bun, care ameliorează senzația de arsură, se face prin adăugarea unei lingurițe de ghimbir proaspăt ras într-o ceașcă de apă clocotită. Dacă vă simțiți balonate dupa o masa copioasa, beți un ceai de chimen, fenicul și anason sau mușețel la jumatate de ora dupa masa.
Odihna este necesară, dar este bună și mișcarea
Odihna suficientă ajută organismul să se refacă, mai ales dacă digestia este îngreunată de alimente grase, bogate în calorii. Cel mai indicat este să prevenim depunerea grăsimilor si balonarea, de aceea este bine să profităm de zilele libere pentru a face și mișcare: plimbările mai lungi, la finalul zilei sau o oră de alergare dimineața.
Cea mai bună strategie pentru a nu consuma alimente în exces, de sărbători, este aceea de a nu le cumpăra în cantități prea mari. Calculați cu atenție bugetul de sărbători, stabiliți o listă de alimente necesare pentru zilele festive și limitați astfel cât mai multe tentația de a mânca peste măsură.
Citeste si despre:
Comentarii legate de Cum să scapi de balonare și arsuri cu remedii naturiste