Retete cu oua care folosesc acest ingredient ca preparat de baza sau care te pot inspira sa combini ouale cu alte ingrediente pentru a obtine un gust bun.
Bundica de gris este perfecta pentru copiii mai mari de 1 an care pot deja sa manance 1 ou / zi. Reteta se poate adapta si pentru copiii de 8-12 luni dar cantitatea de oua trebuie redusa la jumatate.
Budinca poate fi preparata cu zahar, daca l-ati introdus in alimentatia copilului. Recomandam sa nu adaugati zahar in retete decat dupa ce copilul are 1 an. Cu cat este introdus mai tarziu, cu atat sunt mai multe beneficii legate de sanatatea copilului. Zaharul poate fi inlocuit cu miere, sirop de artar, curmale sau stafide.
Atunci cand dorim un aperitiv gustos si care sa incante intreaga familie, putem alege aceasta reteta ingenioasa: Tort din omleta.
Reteta este usor de preparat si consta defapt in doua "blaturi" din oua si legume care se suprapun astfel incat sa formeze un tort care sa arate bine si sa fie pe placul intregii familii.
Reteta contine mai multe oua decat o omleta obisnuita dar cantitatea poate fi modificata asa cum doriti.
Iata cum se prepara!
Daca ai chef de un desert gustos si pentru intreaga familie, ai mereu la indemana optiunea de a gati papanasi. Este o reteta usoara si interesanta, cu esenta de vanilie, smantana dulce si dulceata din fructe de padure.
Daca pregatesti reteta pentru copii mai mici, atunci inlocuieste gemul cu unul neindulcit.
Conform traditiei, cu ocazia sarabatorilor de Paste gospodinele pregatesc drob de miel.
O mancare extrem de gustoasa si care se mananca in special in dimineata de Inviere.
Aceasta reteta este usor de preparat si o recomand chiar si mamicilor care nu gatesc miel de obicei. Vor fi surprinse de gustul bun al drobului, cu adevarat aromat datorita mararului si patrunjelului proaspat.
Daca ai o alta idee de reteta pentru drob, atunci te invitam sa o adaugi in colectia noastra.
Pasca este un preparat culinar pe care femeile il gatesc cu ocazia sarbatorilor de Paste. Conform traditiei, pasca se pregateste in Joia Mare si se coace inainte sa apuna soarele. Forma ei poate sa difere: rotunda, pentru a simboliza pruncul Iisus Hristos sau dreptunghiulara, ca simbol al Mormantului Sfant.
De multe ori, pasca se impodobeste cu o cruce tot din aluat pentru amintirea chinurilor suferite de Mantuitor pe cruce. Fie ca este coapta din aluat simplu, asemanator cu cel al painii sau contine o compozitie de branza si oua, pasca inca se prepara dupa retete culinare traditionale mai ales in zonele rurale.
Daca iti place ideea de originalitate, cu siguranta vei aprecia reteta de pasca fara aluat cu vanilie prezentata mai jos, rapid de preparat si foarte gustoasa!