Retete cu lactate perfecte atunci cand vrei sa gatesti o gustare speciala, un desert delicios sau o crema apetisanta.
Pasca este un preparat culinar pe care femeile il gatesc cu ocazia sarbatorilor de Paste. Conform traditiei, pasca se pregateste in Joia Mare si se coace inainte sa apuna soarele. Forma ei poate sa difere: rotunda, pentru a simboliza pruncul Iisus Hristos sau dreptunghiulara, ca simbol al Mormantului Sfant.
De multe ori, pasca se impodobeste cu o cruce tot din aluat pentru amintirea chinurilor suferite de Mantuitor pe cruce. Fie ca este coapta din aluat simplu, asemanator cu cel al painii sau contine o compozitie de branza si oua, pasca inca se prepara dupa retete culinare traditionale mai ales in zonele rurale.
Daca iti place ideea de originalitate, cu siguranta vei aprecia reteta de pasca fara aluat cu vanilie prezentata mai jos, rapid de preparat si foarte gustoasa!
Musli este un mic dejun potrivit pentru copii si adulti, mai ales daca este facut acasa, din ingrediente proaspete care sa isi pastreze proprietatile nutritive.
Atunci cand gatim musli pentru copii, trebuie sa tinem cont de calitatea cerealelor alese pentru acest mixt de cereale, seminte si fructe.
Reteta traditionala de musli poate fi mereu adaptata preferintelor tale sau ale copiilor in materie de fructe. De asemenea, il putem servi in moduri diverse: cu lapte, iaurt, suc de fructe, ciocolata, cafea, chiar si apa. Cele mai preferate fructe pentru aceste retete sunt bananele, merele, fulgii de cocos, curmalele, stafidele. Evident, in functie de dorinte, poti adauga sau schimba fructele din compozitie.
Poate fi servit dimineata, ca mic dejun, sau intre mese, ca o gustare satioasa. Iata deci cum sa prepari un musli aromat perfect pentru tine si copii.
Tiramisu este o prajitura din bucataria traditionala italieneasca ce are la baza aroma de cafea. Reteta originala a fost adaptata si modificata dar structura de baza ramane aceeasi: mascarpone, piscoturi, cacao /ness.
Ca mod de prezentare, tiramisu original are o forma rotunda dar in prezent se agreeaza mai mult forma dreptunghiulara fiindca este usor de taiat. In reteta initiala nu erau incluse albusurile, dar in prezent se adauga frisca pentru a obtine o textura pufoasa.
In timp, foarte multe ingrediente au fost inlocuite. De ex cafeaua a fost inclocuita cu ness, ciocolata neagra, lamai, iaurt, banane, cocos, etc. Indiferent de optiune, Tiramisu ramane una din cele mai populare retete de prajituri cand alegem o varianta pentru desert.
Aceasta este una dintre cele mai interesante retete de salata de sfecla rosie pentru mese festive. Chiar și cei care nu mănâncă în mod obişnuit sfeclă, vor rămâne impresionaţi de gust.
Salata de sfecla are multe texturi si arome care se contopesc într-o frumoasă şi apetisantă creaţie purpurie. Merele adauga un plus de aroma si prospetime. Sosul cu alune si gorgonzolla este cu adevarat o surpriza pentru papilele gustative. Merita o nota de exceptie aceasta salata.
Reteta de Crudităţi în sos Caesar te va incanta daca iti doresti o metoda noua de a manca legume proaspete, pline de vitamine, fara sa le prepari termic. Este un aperitiv usor de gatit mai ales pentru mesele festive cu multi invitati.
Sosul Caesar este un sos gros, cu gust predominant de brânză. Combinaţia perfectă este între salata verde, proaspătă şi acest sos delicios. Dacă preferi, îl poţi servi chiar şi cu bruschete sau crutoane.
Sosul poate fi păstrat chiar şi 3 zile la frigider, aşa că îl poţi pregăti din timp dacă doreşti.