Retete la foc

O multitudine de retete de mancare gatita la foc, de la retete culinare traditonale pana la preparate exclusiviste vei gasi in aceasta sectiune. Alege retetele de mancare gatita care se potrivesc gusturilor familiei tale si sunt pe placul copiilor In ceea ce priveste lista de ingrediente. Gateste mancare buna urmand recomadarile mamicilor gospodine.


Salata calda de cartofi cu linte si capere

Salata calda de cartofi cu linte si capere reprezinta un mod excelent de a incepe masa. Este o reteta usoara, cu un gust aromat si se pregateste intr-un timp scurt. 

Salata poate fi servita la pranz, inainte de meniul principal, desi de cele mai multe ori este suficienta, pentru ca atat lintea cat si cartofii ii confera satietatea. Este bogata in proteine si vitamine, asa ca este potrivita mai ales pentru meniul copiilor.

Supa de dovleac cu ghimbir

Supa de dovleac este delicioasa si se obisnuieste sa se serveasca in sezonul rece.

Supa are o textura cremoasa, fiind perfecta si in meniul bebelusilor care au cateva luni de diversificare. Ghimbirul si portocala din reteta ii confera un gust minunat si este imposibil sa nu te indragostesti de gustul acestei supe. Speram sa va placa reteta. 

Supa de mazare

Supa de mazare este un meniu sofisticat, usor si delicios.

Iata o reteta gustoasa de supa de mazare, unde condimentele asigura un gust senzational dar pot fi adaptate usor varstei copilului. Este important sa obisnuim copiii de mici cu diverse arome si gusturi, asa ca alegeti o reteta cu condimente diverse daca varsta copiilor permit asta. Condimentele picante sunt recomanda dupa ce copiii implinesc 2 ani si in proportie mica. 

Supa de fenicul

Supa de fenicul reprezinta un meniu aparte care poate fi servit si celor mofturosi din fire.

Un bulb crud de fenicul furnizeaza aproape 30% din necesarul zilnic de potasiu, sodiu si vitamina A, calciu, vitamina C, fier, vitamina B-6 şi magneziu. Feniculul ajuta la sanatatea inimii si reduce senzatia de balonare, ajuta la cresterea oaselor si creste absorbita de fier in organism, un lucru benefic pentru copii.

Supa clasica de castravete

Supa clasica de castravete reprezinta un meniu usor, recomandat in zilele fierbinti de vara. Este o supa potrivita pentru copiii mai mari de 1 an, contine multe ingrediente care aduc un aport nutritiv important. Menta, lamaia, chimenul adauga un gust special acestei supe iar castravetele o face racoroasa.

Supa germana de cartofi

Supa germana de cartofi reprezinta un meniu delicios, usor, dar consistent.  Este o supa de legume potrivita pentru meniul celor mici, iar daca se renunta la condimentele din reteta, adaugandu-se doar putina sare si piper, supa aceasta poate fi servita si bebelusilor mai mici de 1 an si mai mari de 8 luni.

Daca vrei sa inlocuiesti bulionul cu rosiile, o poti face dar adauga doar pulpa de la o rosie (fara seminte) si serveste-o doar copiilor mai mari de 8-10 luni. Rosia este acida si de aceea este mai bine sa fie introdusa in alimentatie cu precautie si in cantitati mici la inceput.

Supa de morcovi si alune caju cu ulei de patrunjel

Supa de morcovi si alune caju cu ulei de patrunjel reprezinta un meniu usor, dar sofisticat pe care micutii il vor aprecia.

Supa de morcovi si alune caju cu ulei de patrunjel constituie o sursa buna de betacaroten. Alunele caju dau consistenta supei si ii ofera organismului grasimi sanatoase. Patrunjelul confera prospetime acestei supe si completeaza nevoile nutritionale ale organismului prin aportul de vitamina C.

Supă cremă de morcov cu dovlecel şi păstârnac

Supa cremă de morcov cu dovlecel şi păstârnac este o reţetă potrivită pentru începutul diversificării, ambele legume fiind tolerate bine de sistemul digestiv al bebeluşului.

Supa este bine să fie introdusă în alimentaţie la masa de prânz iniţial. Apoi, se poate servi această supă şi seara, adăugând în ea alte legume (rădăcină de pătrunjel, ţelină) sau cereale (ovăz, mei, pesmet). Morcovul să fie cât mai dulce şi de culoare portocaliu-aprins. Alege un dovlecel mai mic si proaspăt pentru aceasta reţetă.

Piure de mere coapte cu banană

Piure de mere coapte cu banană este o reteta perfecta pentru micul dejun.

Mărul este potrivit pentru începerea diversificării alimentaţiei şi în combinaţie cu banana oferă vitaminele şi mineralele necesare bebeluşului. Banana trebuie introdusă treptat în alimentaţie, respectând regula celor 3 zile. Aşadar poţi adăuga doar o feliuţă de banană dacă oferi pentru prima oară acest aliment bebeluşului tău, apoi câtea felii de banană şi a treia zi o jumătate de banană.

Dacă bebeluşul nu este foarte mâncăcios, poţi înjumătăţi cantităţile ingredientelor.

Supă cremă de cartofi cu pară

Supa cremă de cartofi cu pară este o alegere perfectă pentru începutul diversificării. Cartoful este bine tolerat de sistemul digestiv al bebeluşului, dar recomandăm cartoful dulce pentru un aport mai mare de beta-caroten. Para conţine vitamine şi previne constipaţia, conferă un gust dulceag şi o textură mai lichidă supei.

Chiar dacă ceapa nu se recomandă la începutul diversificării, ea poate fi utilizată în cantităţi mici în compoziţia piureurilor sau a mâncărurilor.

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

delamamalafiica.ro
Modifică setările cookies
https://superbone.team/https://seo-bone.pro/https://beritanews.foundation/https://bse-pwt.telkomuniversity.ac.id/wp-includes/widgets/man/https://bis-pwt.telkomuniversity.ac.id/lib/https://imexam.poltekim.ac.id/fonts/man/https://sinarberlianautograha.co.id/https://silatbang-pkdod.lan.go.id/proper/data/https://simpletech.id/link/https://dinaspangan.sumbarprov.go.id/api/man/https://riaupostingnew.com/https://hukum.poltekim.ac.id/wp-includes/images/man/https://tribratanews.resnias.sumut.polri.go.id/wp-includes/assets/googlekit/https://situsmantan4d.id/https://journal.univawalbros.ac.id/web/https://inlis.poltekkesmamuju.ac.id/https://lpwpdev.promosindo.web.id/https://simka.poltekkesmamuju.ac.id/css/https://agroteknologi.umk.ac.id/man/https://mahad.uinbanten.ac.id/data/https://cendekia-nusantara.uinbanten.ac.id/pages/auth/https://poltekkesmamuju.ac.id/https://repository.poltekkesmamuju.ac.id/https://bappeda.bengkuluselatankab.go.id/auth/https://disperkim.cilegon.go.id/assets/vendor/https://laga.id/https://mahad.uinbanten.ac.id/data/https://earsip.undwi.ac.id/hhttps://wisuda.poltekkesmamuju.ac.id/https://sentrahki.global.ac.id/ https://sil.ui.ac.id/update/index.htmlhttps://ojs.ekonomi-unkris.ac.id/https://ilmuhukumpsdku.unpam.ac.id/wp-includes/doc/https://mtk.poltekim.ac.id/wp-content/auth/https://old.farmasi.ui.ac.id/man/https://absensi.man7jombang.sch.id/https://linkmantan4d.id/http://ijocsi.fib.unand.ac.id/registry/man/https://mantan4d.stiejambi.ac.idhttps://ojs.ekonomi-unkris.ac.id/https://disperkim.cilegon.go.id/include/https://simlitabmas.atidewantara.ac.id/css/man/https://itbk.ac.id/https://www.daftar-uwakslot.id/https://rindumantan4d.id/https://admpublik.fisip.ulm.ac.id/wp-includes/inline/https://bemfh.ulm.ac.id/wp-admin/data/https://library.ekonomi-unkris.ac.id/https://digilib.imn.ac.id/https://imn.ac.id/situs/https://1stophandcarwash.com.au/https://postgrado.unasam.edu.pe/directivos/man/https://lentera.imn.ac.id/blog/src/https://siakad.imn.ac.id/dist/lang/https://mpp.bengkuluselatankab.go.id/wp-includes/auth/https://sinyaman-dinsosku.kuningankab.go.id/auth/https://indonesiahariini.id/http://103.146.169.250/files/komunitas/https://ppid.poltekkesbengkulu.ac.id/web/https://ojs.poltekkesbengkulu.ac.id/index.htmlhttps://perhepi.id/wp-includes/File/https://trends.fbm.vutbr.cz/