Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima
Supa cremă de morcov cu dovlecel şi păstârnac este o reţetă potrivită pentru începutul diversificării, ambele legume fiind tolerate bine de sistemul digestiv al bebeluşului.
Supa este bine să fie introdusă în alimentaţie la masa de prânz iniţial. Apoi, se poate servi această supă şi seara, adăugând în ea alte legume (rădăcină de pătrunjel, ţelină) sau cereale (ovăz, mei, pesmet). Morcovul să fie cât mai dulce şi de culoare portocaliu-aprins. Alege un dovlecel mai mic si proaspăt pentru aceasta reţetă.
Numar de portii: 2 portii
Timp de preparare: minute
Numar de servire: minute
Se spală şi se curăţă morcovul, jumătatea de păstârnac şi dovlecelul. Se taie toate legumele culbuleţe mici. Dacă nu obişnuiţi să curăţaţi dovlecelul de coajă, atunci atenţie să fie foarte bine spălat. Se pun toate ingredientele la fiert într-o oală cu 3-4 pahare de apă. Se lasă să fiarbă timp de 10-15 minute, depinzând de puterea focului şi cantitatea de apă. Morcovul trebuie gustat pentru a te asigura că legumele sunt fierte. Poţi pregăti şi legumele la aburi, dar pentru supă trebuie să foloseşti apă suplimentar.
După ce fierb, se scurg legumele şi se mixează la blender. In funcţie de preferinţe (supă mai lichidă sau mai consistentă) se adugă după preferinţe linguriţe de apă din cea în care au fiert legumele. Este bine ca primele dăţi supa să fie mai lichidă şi să creşti constant nivelul de consistenţă.
Despre Cami Floroiu
Invat zi de zi in experienta mea de mamica! Descopar cine sunt, ce pot sa fac, dar mai ales ce nu trebuie sa fac in educatia copilului meu daca vreau o relatie corecta, puternica, bazata pe incredere si iubire neconditionata. Vreau sa impartasesc si cu tine bucati din viata mea. Te regasesti?
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 30 minute
Timp de preparare: 40 minute
Timp de preparare: 25 minute
Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.