Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima
Supa de fenicul reprezinta un meniu aparte care poate fi servit si celor mofturosi din fire.
Un bulb crud de fenicul furnizeaza aproape 30% din necesarul zilnic de potasiu, sodiu si vitamina A, calciu, vitamina C, fier, vitamina B-6 şi magneziu. Feniculul ajuta la sanatatea inimii si reduce senzatia de balonare, ajuta la cresterea oaselor si creste absorbita de fier in organism, un lucru benefic pentru copii.
Numar de portii: 6 portii
Timp de preparare: minute
Numar de servire: minute
Se pune uleiul de canola (rapita) intr-o tigaie pe aragaz si se lasa sa se incinga. Se adauga apoi ceapa si se caleste pret de 4-5 minute. Se amesteca din cand in cand pentru a nu se arde. Ceapa trebuie sa capete o nuanta aurie. Se adauga apoi usturoiul si se amesteca pret de 1 minut. Dupa aceea se adauga feniculul. Se acopera vasul cu un capac si se lasa totul sa se inabuseasca timp de 20-30 de minute. Dupa acest timp feniculul ar trebui sa fie fraged.
Se transfera apoi supa intr-un alt vas si se paseaza cu ajutorul unui blender. Se paseaza supa pana ce devine cremoasa. Se transfera supa pe aragaz, se lasa la foc mic si se condimenteaza cu sare dupa gust.
Se adauga semintele de fenicul si se amesteca in supa. Supa se asaza in farfurii si se serveste pe deasupra cu bucati de fenicul.
Pofta buna.
Despre Andreea-Madalina Stama
Vreau sa iti impartasesc din experienta mea legata de nutritie si stil de viata sanatos, dar si despre diete pentru slabit si trucuri care te mentin frumoasa si plina de viata. Ai intrebari legate de alimentatia copiilor? Sigur vei gasi raspunsuri in articolele scrise de mine pe aceasta tema.
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 30 minute
Timp de preparare: 40 minute
Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.