Retete frantuzesti care te vor inspira in pregatirea unor mancaruri delicioase; specificul frantuzesc confera un gust aparte, textura inedita si un aspect deosebit.
Salata de sfecla rosie, nuci, macris si sos de curry reprezinta un meniu usor, nutritiv, ideal si pentru persoanele care doresc sa se mentina in forma.
Sfecla rosie contribuie la metabolism si la procesul de producere a celulelor rosii. Desi are beneficii extraordinare pentru sanatate, trebuie oferita cu precautie bebelusilor, fiindca are un continut ridicat de oxalati. De preferat este sa fie oferita bebelusilor mai mari de 1 an si in cantitati moderate.
Salata calda de cartofi cu linte si capere reprezinta un mod excelent de a incepe masa. Este o reteta usoara, cu un gust aromat si se pregateste intr-un timp scurt.
Salata poate fi servita la pranz, inainte de meniul principal, desi de cele mai multe ori este suficienta, pentru ca atat lintea cat si cartofii ii confera satietatea. Este bogata in proteine si vitamine, asa ca este potrivita mai ales pentru meniul copiilor.
Supa de fenicul reprezinta un meniu aparte care poate fi servit si celor mofturosi din fire.
Un bulb crud de fenicul furnizeaza aproape 30% din necesarul zilnic de potasiu, sodiu si vitamina A, calciu, vitamina C, fier, vitamina B-6 şi magneziu. Feniculul ajuta la sanatatea inimii si reduce senzatia de balonare, ajuta la cresterea oaselor si creste absorbita de fier in organism, un lucru benefic pentru copii.
Supa clasica de castravete reprezinta un meniu usor, recomandat in zilele fierbinti de vara. Este o supa potrivita pentru copiii mai mari de 1 an, contine multe ingrediente care aduc un aport nutritiv important. Menta, lamaia, chimenul adauga un gust special acestei supe iar castravetele o face racoroasa.
Supa de morcovi si alune caju cu ulei de patrunjel reprezinta un meniu usor, dar sofisticat pe care micutii il vor aprecia.
Supa de morcovi si alune caju cu ulei de patrunjel constituie o sursa buna de betacaroten. Alunele caju dau consistenta supei si ii ofera organismului grasimi sanatoase. Patrunjelul confera prospetime acestei supe si completeaza nevoile nutritionale ale organismului prin aportul de vitamina C.
Reteta de sufleu de peste cu ghimbir este o buna alegere pentru a gati peste pentru copii. Pestele are nenumarate efecte benefice asupra sanatatii, mai ales prin aportul de fosfor si acizi grasi. Intotdeauna insa verificati pestele inainte sa fie preparat: sursa de provenienta si modul in care a fost depozitat.
Iata cum se gateste sufleul!
Daca vrei sa gatesti un desert racoros si gustos, o tarta cu branza si struguri este cea mai potrivita alegere. In special copiii se vor bucura sa manance acest desert delicios.
Fiindca reteta contine zahar si gelatina, este recomandat sa fie pregatita pentru copiii mai mari de 2 ani. Iata mai jos care sunt ingredientele pentru blat si crema, dar mai ales cum se prepara.
Tartele cu fructe sunt racoritoare, gustoase si pot fi gatite ca desert pentru intreaga familie.
Sunt usor de preparat si ii puteti implica si pe copii in procesul de gatire.
Aceasta reteta de desert poate fi personalizata dupa propriul plac; asadar alege fructele in functie de preferintele tale sau ale copiilor.