Retete italiene inspirate din bucataria traditionala dobrogeana, dar si retete inspirate din influentele turcesti si macedonene din zona Dobrogei.
Iti delectam papilele gustative cu o reteta interesanta: Paella cu pui si fructe de mare.
Chiar daca nu esti indragostita de fructele de mare, aceasta combinatie ti se va parea fantastica. Combinatia de pui, fructe de mare, orez si porumb dulce te vor uimi probabil cand citesti ingredientele, dar gustul final este cel care te va face sa apreciezi aceasta reteta.
O recomandam cu drag, mai ales ca este o reteta usoara, de vara, delicioasa.
Tiramisu este o prajitura din bucataria traditionala italieneasca ce are la baza aroma de cafea. Reteta originala a fost adaptata si modificata dar structura de baza ramane aceeasi: mascarpone, piscoturi, cacao /ness.
Ca mod de prezentare, tiramisu original are o forma rotunda dar in prezent se agreeaza mai mult forma dreptunghiulara fiindca este usor de taiat. In reteta initiala nu erau incluse albusurile, dar in prezent se adauga frisca pentru a obtine o textura pufoasa.
In timp, foarte multe ingrediente au fost inlocuite. De ex cafeaua a fost inclocuita cu ness, ciocolata neagra, lamai, iaurt, banane, cocos, etc. Indiferent de optiune, Tiramisu ramane una din cele mai populare retete de prajituri cand alegem o varianta pentru desert.
Caponata este o mâncare siciliană de vinete, ţelina si roşii. In funcţie de zonă, reteta de caponata, ingredientele şi modul de preparare diferă, dar gustul rămâne la fel de apetisant iar baza retetei se respecta.
Caponata poate fi servită cu diverse tipuri de pâine sau crostini, dar preferatele noastre sunt cele care conţin usturoi. Caponata poate fi păstrată la frigider mai multe zile.
Reteta de Crudităţi în sos Caesar te va incanta daca iti doresti o metoda noua de a manca legume proaspete, pline de vitamine, fara sa le prepari termic. Este un aperitiv usor de gatit mai ales pentru mesele festive cu multi invitati.
Sosul Caesar este un sos gros, cu gust predominant de brânză. Combinaţia perfectă este între salata verde, proaspătă şi acest sos delicios. Dacă preferi, îl poţi servi chiar şi cu bruschete sau crutoane.
Sosul poate fi păstrat chiar şi 3 zile la frigider, aşa că îl poţi pregăti din timp dacă doreşti.