Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima
Lasagnia reprezinta un meniu specific bucatariei italienesti, de altfel foarte gustos. Lasagnia vegetala reprezinta o adaptare a retetei clasice in care se foloseste carne.
Numar de portii: 8 portii
Timp de preparare: minute
Numar de servire: minute
Se preincalzeste cuptorul la 204 grade Celsius. Se amesteca intr-un bol branza ricotta cu ouale, jumatate de lingurita de sare si un sfert de lingurita de piper. Spanacul se stoarce pentru a se elimina astfel din apa in exces. Spanacul se adauga apoi peste amestecul de branza ricotta. Se amesteca bine.
Se ia o tava de cuptor si se varsa sos de rosii, apoi se astern 4 foi de lasagnia. Peste foile de lasagnia se adauga o treime din mixtura de branza urmata de o treime din sosul de rosii, apoi o treime de branza dulce. Se repeta procedeul pentru a realiza doua nivele, se termina cu branza fontina. Pe deasupra se termina adaugand foi de lasagnia.
Se acopera vasul cu o folie de aluminiu dupa ce ati terminat realizarea lasagniei. Se coace lasagnia in cuptor pret de 30 de minute. Daca este rece, se poate coace pana la 40 de minute.
Dupa acest timp se inlatura folia de aluminiu si se continua coacerea pana ce se rumeneste pe deasupra iar sosul face bule, cam 15 minute in plus. Inainte de servire se lasa sa se raceasca, dupa care se taie in felii.
Pofta buna.
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 30 minute
Timp de preparare: 24 minute
Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.