Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima
Reteta de sos de rosii deshidratate este foarte delicioasa, se pregateste usor si se poate folosi la fripturi si la salate. Rosia confera un gust excelent iar sosul poate sa fie folosit in multe alte retete de mancare. Se poate pastra la rece si conserva pentru a fi utilizat ulterior. Mai jos sunt ingredientele si modul in care se gateste aceasta reteta.
Numar de portii: 2 portii
Timp de preparare: minute
Numar de servire: minute
Se topeste untul intr-o tigaie mica. Se adauga ceapa si se caleste pana ce devine translucida, adica 2 minute la foc mediu.
Se adauga vinul rosu si se lasa amestecul pe foc pana ce vinul isi scade volumul la jumatate, adica 2 minute. Se adauga dupa aceasta rosiile deshidratate la soare si pudra de sofran.
Se adauga smantana si se reduce focul. Se gateste sosul pret de 15-20 de minute. Se amesteca ocazional pana cand sosul capata o consistenta groasa.
Despre Sorin Spanu
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 30 minute
Timp de preparare: 40 minute
Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.