Legume verzi pentru prevenirea cancerului
Consuma legume verzi daca iti doresti un corp sanatos si ferit de boli. De la vestitul spanac pana la cele mai exotice legume verzi, afla care sunt avantajele acestor alimente si in ce mod le poti include in dieta ta.
Legumele verzi contin necesarul de vitamine care ofera organismului tau echilibrul necesar si previn boli precum cancerul sau afectiunile inimii. Iata cateva informatii utile despre cele mai sanatoase legume verzi.
Beneficiile legumelor verzi
Legumele cu frunze sunt perfecte pentru dietele in care vrei sa scapi de greutatea in plus. Mai mult decat atat, ele previn aparitia cancerului si a bolilor de inima care afecteaza intr-un numar tot mai mare femeile.
Legumele verzi au un numar ridicat de fibre, sunt bogate in acid folic si vitamina C si contin luteina si beta-caroten, elemente utile pentru imunitate si incetinirea imbatranirii. Continutul bogat de magneziu este un real ajutor pentru mamicile care sufera de diabet. Vitamina K este un alt element util pentru corp, fiindca intareste sistemul osos si reduce riscul aparitiei osteoporozei.
Legumele verzi reprezinta o sursa sigura de fier si calciu, ajutand la imbunatatirea vederii si avand caracteristicile unui anti-inflamator. Varza de bruxelles si broccoli contin o substanta numita glucosinolat, dar si izotiocianati care neutralizeaza substantele cancerigene, prevenind cancerul de colon sau cel de san.
Ce legume verzi sunt recomandate?
Legumele verzi au o varietate mare de nuante de verde si o arie larga de gusturi: de la dulce pana la amarui sau piperat. Plantele tinere pot fi consumate crude, insa cele mature trebuie gatite pentru a avea un gust mai bun.
Daca nu obisnuiesti sa mananci de obicei legume verzi poti sa transformi aceasta practica intr-o noua provocare si sa mananci in fiecare saptamana alt tip de leguma. Poti incerca mai multe feluri de a le gati: salate crude, supe creme, cocktail-uri pentru detoxifiere, garnituri pentru alte preparate culinare.
Pentru a profita la maxim de calitatile nutritive ale acestor alimente, trebuie sa alegi legumele proaspete, cat mai tinere si sa le depozitezi corect. Legumele verzi, suculente sunt cele mai potrivite pentru alimentatie, pe cand cele moi, deja ingalbenite nu mai contin toate elementele nutritive. Legumele trebuie spalate cu apa calduta, sterse de apa si depozitate in pungi de plastic cu gauri care pot fi tinute in frigider pana la o saptamana. Anumite legume, precum spanacul, pot sa fie fierte in procesul de preparare, insa cea mai buna varianta de a consuma aceste alimente este in forma lor naturala.
Principalele legume verzi recomandate sunt: salata verde, varza, broccoli, patrunjel, marar, urzica, spanac, stevie, telina, gulie, castravete, fasole verde, ceapa, ardei, ridichi, andiva. Daca doresti sa urmezi o cura de slabire sau detoxifiere cu legume verzi, alege sa le consumi dimineata, pe stomacul gol, sub forma de cocktail-uri sau salate.
Care sunt legumele verzi preferate de tine si ce reteta speciala folosesti pentru a le gati?
Comentarii legate de Legume verzi pentru prevenirea cancerului