Briose cu banane si ciocolata
O reteta de briose cu banane si cicoloata perfecta pentru copiii tai, mai ales in perioada sarbatorilor de iarna. Copiii vor fi incantati sa guste din briosele facute de tine, mult mai sanatoase decat cele care se gasesc in comert!
Reteta de mai jos este potrivita pentru 12 briose. Prepararea ei dureaza in jur de 18 minute iar timpul de copt este de 20-25 de minute.
Mai intai, iti prezint ingredientele necesare pentru ca acesta reteta sa iasa ca la carte. Daca in timp, crezi ca reteta iese mai bine daca modifici anumite cantitati, atunci ai libertatea sa o personalizezi dupa propriul tau gust! Pentru aceasta reteta ai nevoie de forme speciale pentru briose.
Ingredientele necesare pentru briose sunt:
300 g faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
jumatate de lingurita sare
125 g zahar
3 banane pisate
1 ou batut
75 ml apa
75 ml ulei vegetal
75 g ciocolata maruntita
Modul de preparare
Se adauga intr-un bol: faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Bananele, oul, apa, zaharul si uleiul se amesteca separat si se adauga ulterior in primul bol. Se formeaza astfel o compozitie omogena in care se adauga la final bucatile de ciocolata maruntite.
Pregateste tava speciala pentru briose sau cupele in forma de briosa si care trebuie umplute in proportie de trei sferturi cu compozitie.
Incalzeste cuptorul inainte sa introduci tava - temperatura recomandata este de 180 grade C. Dupa 20-25 de minute de copt, verifica daca briosele sunt gata. Apasa usor varful cu o lingura si daca briosa revine la forma initiala inseamna ca dulciurile sunt coapte. Pofta buna!
Daca nu iti place ciocolata maronie si preferi vanilia, poti modifica reteta, adaugand bucati de ciocolata alba. In acest caz, iti recomand sa schimbi si bananele cu 250 g de cirese proaspete. Modul de preparare este acelasi.
Comentarii legate de Briose cu banane si ciocolata