Cum alegi desertul potrivit pentru bebeluş

Incepem diversificarea, introducem treptat alimentele, pregătim feluri de mancare dar deseori ne intrebăm ce am putea să îi oferim bebeluşului la desert. Desigur, sunt bebeluşi care mănâncă mai puţin iar desertul în cazul lor poate fi considerat o gustare. Dar sunt şi bebeluşi mai mâncăcioşi care după felul principal acceptă cu plăcere un desert delicios.
Prăjiturile din comerţ, ciocolata, bombonelele sau alte produse din această gamă au foarte mult zahăr, coloranţi şi conservanţi care pun în pericol sănătatea copiilor pe termen lung. De aceea, când discutăm despre desert este bine să ne orientăm spre alegeri sănătoase.
Care sunt cele mai potrivite deserturi şi când le oferim?
Fructele pot să constituie un desert, fie că sunt servite felii sau combinate într-un smoothie. Important este să îi oferim copilului fructe nu imediat după masa principală. Digestia va avea loc iar fructele nu vor influenţa absorbţia elementelor nutritive din alimentele servite la felul principal.
Când să alegi fructele ca desert? Dacă bebeluşul acceptă o perioadă de pauză imediat după masa astfel încât să îi oferi fructele după 30-60 de minute de la felul principal. Dacă este foarte mâncăcios şi nu are răbdare, orientează-te spre alt desert şi alege fructele când vine momentul gustărilor.
Prăjiturile făcute în casă, fără coacere şi din combinaţii de seminţe cu fructe pot să fie desertul preferat al copiilor. Nucile, migdalele, sâmburii de caise, caju sunt bogate nutritional, gustoase şi asigură iod, fier şi calciu organismului în creştere. Pot fi măcinate, amestecate cu suc de portocale şi lămâie astfel încât să formeze o pastă care se poate modela sub formă de bombonele. Poţi adăuga nucă de cocos, fistic, scorţişoară, un baton de vanilie, miere sau orice alt ingredient natural şi benefic pentru organism. De evitat zahărul, margarina sau laptele de vacă atunci când pregătiţi aceste prăjiturele minunate.
Când să alegi prăjiturile raw? Atunci când bebeluşul nu acceptă uşor seminţele ca o gustare în sine, când are preferinţe pentru dulce sau când este singura modalitate de a-i oferi alimente din categoria nucilor. Migdalele conţin calciu deci sunt un înlocuitor bun dacă bebeluşul nu acceptă uşor carnea.
Deserturile speciale pentru copii, cum sunt de exemplu deserturile Humana, sunt o alternativă prefectă dacă nu aveţi timp să pregătiţi ceva în casă sau dacă sunteţi în deplasare. Aveti mai multe optiuni in functie de preferintele bebelusului:
- deserturile cu iaurt Humana: desertul cu iaurt, mere şi caise, desert cu iaurt, mere si afine, desert cu iaurt si căpşuni sau desert cu iaurt si persici.
- budinca Humana: budinca de vanilie sau budinca de ciocolată (care contine lapte, faină de roşcove, cacao) .
- grişul Humana: grişul cu biscuiţi (care conţine cereale valoroase si lapte, gris din grâu dur, faină de roşcove, biscuiţi, aromă naturală de vanilie) sau grişul cu vanilie (lapte gustos, gris din grâu, faină de roşcove şi aroma naturala de vanilie). Grişul Humana conţine prebiotice, vitamina B2, calciu si magneziu.
Le recomandăm în primul rând pentru că nu conţin conservanţi, coloranţi sau arome artificiale şi nici gluten, aşa cum se întâmplă cu majoritatea prăjiturilor ambalate de pe piaţă. In plus, sunt îmbunătăţite cu calciu şi vitamina B2.
Când să alegi deserturile speciale pentru copii? Atunci când nu ai timp sau eşti prea obosită să mai găteşti ceva bun, atunci când pleci cu copilul în parc sau la diverse activităţi, ori în calătorii şi vrei să îi oferi un desert gustos.
Comentarii legate de Cum alegi desertul potrivit pentru bebeluş