Chocopop
Daca vrei sa prepari o reteta de dulciuri pentru copii, iata o idee foarte gustoasa ce are la baza ciocolata bio, un produs acceptat in alimentatia sanatoasa a copiilor.
Irina ne prezinta modul in care pot fi servite aceste mici delicii din ciocolata si popcorn.
100 g ciocolată neagră bio
(un pumn de) popcorn
1 lingură miere
Arome naturale (opțional)
Ciocolata se topește (bain-marie- într-un vas aflat în alt vas cu apă care fierbe).
În ciocolata topită se poate adăuga puțină miere (1 linguriță- 1 lingură , după gust) si se integrează floricelele de porumb. Se iau cu lingura și se pun grămăjoare (pe o foaie de copt), în care se introduc niște bețe, unul pentru fiecare.
Se aranjează puțin, să stea cât mai închegate in băț. Se dau la frigider să se întărească ciocolata. După cel mult jumătate de oră sunt gata, dar se pot lăsa și mai mult. Sunt delicioase! Se pot folosi și fulgi de porumb (de preferat naturali si fara alte adaosuri).
Pofta buna!
Reteta conceputa de Irina Bek |
Comentarii legate de Chocopop