Bomboane din cereale de ovaz
De multe ori cand alegem retete de dulciuri ne gandim la o compozitie cat mai sanatoasa, fara produse care sa ingrase, potentiatori de gust prea multi sau conservanti.
Produsele din comert sunt rareori recomandate fiindca au un continut mare de zahar, de aceea am ales ca alternativa o reteta gustoasa pregatita de Irina impreuna cu fetita ei: Bomboane din cereale de ovaz.
125 g cereale de ovaz
50 gr unt
75 gr zahăr pudră
4 linguri cacao
0.5 l lapte
fulgi de cocos
Cerealele se dau prin mașina de tocat sau mixer. Se amestecă cu untul mai moale și cu restul ingredientelor. Rezultă rapid o compoziție de la care deja te lingi pe degete. Se fac biluțe cu mâna și se dau prin cocos. Sau prin nucă măcinată, alune, cacao, coajă de portocală, etc.
Sunt foarte bune așa. Sunt și mai bune cu puțin rom în compoziție.
Aceasta e rețeta de bază,dar acum noi înlocuim zahărul cu mierea. Treptat,după gust. Nu multă. Avantajul e că se poate gusta compoziția pe măsură ce se face. Totul e să aibă o consistență bună de modelat în bomboane.Dacă e prea moale de la miere,mai adăugați cereale. Untul se poate și el înlocui cu unt de cocos.
Nu cred că se poate da greș cu o astfel de rețetă simplă și rapidă. Copiii vor fi încântați, cu siguranță.
Pofta buna!
Reteta conceputa de Irina Bek |
Comentarii legate de Bomboane din cereale de ovaz
O reteta buna,o voi incerca,multumim.