Cum scapi de acnee fara tratament?
Acneea da batai de cap multora dintre noi. Cand ti-e lumea mai draga te trezesti cu un cos, doua pe fata si ai face orice ca sa scapi cat mai repede de ele. Ai incerca orice solutie numai ca sa nu le mai vezi in oglinda, sa sti ca altcineva atunci cand iti vorbeste se uita la fata ta si zareste cosurile.
Asa se face ca multe dintre noi atunci cand suferim de acnee incercam aproape toate solutiile posibile. Apelam la medicamente, ceaiuri, creme, leacuri stiute de prin batrani. Numai ca multe dintre acestea nu ne ajuta pe cat ne-am dori noi. Vindecarea intarzie sa apara iar frustarea devine de nesuportat.
Cu siguranta ne-am dori o solutie-magica prin care toate cosurile sa dispara pe timpul noptii iar a doua zi fata sa fie ca de bebelus. Iata ce poti face sa scapi de acnee definitiv.
Ce este acneea si de ce apare
Acneea este recunoscuta pentru cosurile dureroase, rosii sau pentru prezenta in special in zona T a fetei (nas, frunte, barbie) a punctelor negre. Cosurile reprezinta efectul blocarii poriilor cu sebum. Porul respectiv se infecteaza si astfel zona se umfla si devine dureroasa. Prezenta cosurilor de pe fata poate fi rezultatul unui dezechilibru hormonal, al infectarii cu un parazit, al lipsei igienei, al alimentatiei nesanatoase sau a reactiei de raspuns a epidermei la unele produse cosmetice neadecvate tipului de ten.
Dar de cele mai multe ori acneea apare din cauza unui dezechilibru hormonal sau al unui stil de viata nesanatos, intelegand prin acesta un regim alimentar dezechilibrat.
In cazul in care solutiile antiacnee nu au succes trebuie luata in calcul existenta unui parazit in corp. In acest caz, dupa obtinerea rezultatului analizelor de sange, medicul va decide care este tratamentul adecvat.
Igiena fetei, cand prea mult poate dauna
Se spune ca lipsa unei igiene favorizeaza aparitia acneei prin acumularea de praf, mizerii si grasime. Pe de alta parte, daca fata este curatata de prea multe ori pe zi exista riscul ca pielea fetei sa se ingrase mai rau, ajungandu-se la acnee. Intelegem de aici ca epiderma trebuie spalata corespunzator, fara a exagera. Un prim pas in a scapa de acnee il reprezinta igiena adecvata, care sa includa produse corespunzatoare tipului de ten. Dimineata si seara, inainte de culcare, trebuie urmat ritualul de curatare al fetei.
Detoxifierea organismului, cel mai important pas in a scapa de a acnee
Detoxifierea reprezinta in mod normal un proces al organismului. Organismul are propriul sau ritm de regenerare. Rinichii dar si ficatul elimina din toxinele acumulate in corp. Ficatul joaca un rol extrem de important in curatarea sangelui, de aceea tot ce mancam poate avea urmari negative asupra starii ficatului. In mod artificial, exista tot felul de solutii pentru detoxifierea organismului. Ceaiuri, sucuri din plante si legume, meniuri pe baza de salate si supe se regasesc in mai toate regimurile de detoxifiere.
Aceste regimuri vizeaza inlaturarea oricarui tip de mancare procesata, nesanatoasa, dar si a alimentelor care au chimicale, conservanti. Lipsesc mesele bogate in carne. In schimb, se consuma mai mult alimente in stare proaspata. Shake-urile din fructe si legume, supele si salatele din aceste regimuri de detoxifiere sunt adevarate surse de minerale si vitamine, care vin sa energizeze organismul, sa il curete de toate toxinele si sa il ajute sa functioneze la parametri normali. Pentru ca existenta toxinelor in corp ingreuneaza si functiile organismului.
Cum aceste meniuri de regim nu contin E-uri, conservanti si alte chimicale, efectul lor asupra organismul incepe sa se vada numaidecat. Pielea devine mai curata, radianta, cosurile incep sa se micsoreze, roseata si punctele negre dispar. Practic, in tratamentul acneei trebuie vizat ca prim obiectiv eliminarea toxinelor din corp. Ușor, ușor efectele incep sa se vada.
Mai trebuie precizat ca marea majoritate a regimurilor de detoxifiere pun accent pe mesele sarace in calorii si grasimi, dar si pe un consum ridicat de lichide ( supe, sucuri). Lichidele sunt foarte importante in alimentatie. Ajuta in hidratarea pielii plus ca suplinesc multe alte functii din corp. Lichidele practic curata organismul de reziduri, de resturile de mancare si de toxinele acumulate de pe urma meselor nesanatoase, dar si din mediu. Un astfel de regim bazat in special pe fructe si legume aduce multe beneficii organismului, scazand si riscul de imbolnavire pentru multe boli grave. Insa un program de detoxifiere poate sa para o schimbare de 180 de grade. Lipsa meselor bogate in carne se va simti. Putinele calorii ingerate din meniurile de regim pot da si simptome neplacute, de aceea un regim de detoxifiere nu se va urma pe o perioada lunga de timp (intre 7 si 14 zile, de circa doua ori pe an).
Alimentatia sanatoasa, cheia in tratarea acneei
Un vechi dicton spune ”suntem ceea ce mancam”. Pe drept, suntem ceea ce mancam. Daca o persoana adopta o alimentatie nesanatoasa, bogata in zaharuri, grasimi, produse de patiserie, fast-food, efectele dezastruoase asupra organismului se vor vedea mai ales la nivelul pielii. Roseata, punctele negre si cosurile nu intarzie sa apara. Pentru ca toate aceste alimente nesanatoase ingrasa pielea. In schimb o alimentatie bazata pe fructe si legume proaspete, cereale si un consum ridicat de lichide ajuta pielea sa se refaca.
Insa schimbarea tipului de alimentatie nu trebuie sa reprezinte o alegere pe termen scurt. Reintoarcerea la vechile obiceiuri alimentare nesanatoase poate face ca acneea sa reapara.
Argila, de mare ajutor in lupta cu acneea
Argila este un pamant bogat in minerale, care este folosit de secole in infrumusetarea corpului. Argila are rol antimicrobian, antiseptic si chiar regenerant pentru epiderma. Este prezenta in diverse culori (verde, albastru, bej etc). Pe piata cosmeticelor exista multe produse pe baza de argila (lotiuni de curatat, creme etc). Cea mai cunoscuta fiind argila bej. Argila poate fi gasita atat sub forma de pulbere, dar si sub forma de granule.
In tratamentul impotriva acneei argila nu trebuie sa lipseasca. Cea mai rapida solutie de a scapa de neplacute cosuri sunt cataplasmele sau mastile cu argila. Practic, se amesteca putina pudra de argila cu un pic de apa, amestecul rezultat se aplica pe fiecare cos (cataplasme). Se repeta procedeul de mai multe ori intr-o zi, pana ce pustulele sunt uscate. Secretul consta in aplicarea direct pe cos a unui amestec gros de apa si argila.
Aplicarea de masti pe baza de argila duce in scurt timp la vindecarea problemelor tenului. Toate acestea sunt posibile gratie efectului argilei de a elimina toxinele de la nivelului pielii si de a reduce sebumul. Practic, tenul se ingrasa mai greu, ceea ce inseamna ca tot argila ramane solutia salvatoare pentru punctele negre.
Folosite pe termen lung, mastile sau cataplasmele cu argila duc la vindecarea cicatricelor post acnee. In locul apei pentru prepararea mastilor sau cataplasmelor cu argila se pot folosi sucuri de fructe sau legume (zeama de castraveti, zeama de lamaie etc).
Produsele cosmetice cu acid saliccilicd sau peroxid de benzoyl
Cosmeticele pe baza de acid saliccilic sunt foarte bune in tratarea acneei. Acidul saliccilic este o parte componenta a acetilsaliccilicului sau a mai bine zis a aspirinei. Acest acid are efect dezinfectant asupra pielii. In plus, exfoliaza pielea grabind regenerarea. La ora actuala cele mai eficiente produse antiacnee sunt cele pe baza de peroxid de benzoyl. Practic acestea usuca cosurile.
Tu ai probleme cu acneea? Ce solutii ai incercat pana acum?
Comentarii legate de Cum scapi de acnee fara tratament?
Propolisul cumil utilizati pentru a scapa de cosuri? As incerca si eu o cura cu acest produs pentru a-mi elimina in totalitate cosurile pe care le am.
Eu fac cura de 2 saptamani cu derminax si vreau sa zic ca sunt multumita de ce rezultate am obtinut pana acum.
De acnee fara tratament e absolut imposibil sa scapi. Alimentatia e si ea importanta, dar cred ca tratamentul e absolut obligatoriu.
De acnee fara tratament e absolut imposibil sa scapi. Alimentatia e si ea importanta, dar cred ca tratamentul e absolut obligatoriu.
Aspirina, mierea, propolisul şi drojdia de bere sunt şi ele bune în tratarea acneei. Vă prezint câteva reţete de măşti naturale în articolul următor: http://www.ghidufrumusetii.ro/2016/03/29/ai-tenul-acneic-iata-care-sunt-cele-mai-bune-tratamente-naturale-ce-merita-incercate/
Si eu sunt de parere ca eliminarea cosurilor trebuie sa inceapa de la o detoxifiere bine facuta. Un corp invadat de toxine va fi predispus la acnee. In concluzie alimentatia e foarte importanta in tratamentul cosurilor.