Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima
Varza cu carne de porc reprezinta un meniu tipic romanesc care, desi nu este unul complex, luxuriant prin paleta cromatica sau cea a ingredientelor, poate garanta multumirea musafirilor de fiecare data.
Varza cu carne este si pe placul copiilor chiar si atunci cand refuza multe alimente, fiind o mancare gatita excelenta la gust.
Numar de portii: 4 portii
Timp de preparare: minute
Numar de servire: minute
Varza murata se spala si se tine un pic in apa rece pentru ca astfel sa se elimine din excesul de sare. Apoi varza se toaca marunt.
Varza tocata se pune intr-o oala si se transfera pe aragaz, unde se va cali. Se adauga putina apa, sucul de rosii, frunzele de dafin si carnea.
Se acopera vasul cu un capac si se lasa la foc mediu. Se amesteca din cand in cand pentru a nu se arde. In momentul in care de pe os se desprinde carnea atunci aceasta se scoate din oala ( oasele se arunca) si se pune pe un platou sau alt vas pe care se poate toca. Carnea tocata se adauga apoi in varza.
Se mai amesteca din cand in cand in mancare. Dupa gust, se presara un praf din piscatorul piper. La final, dupa ce varza a fiert, carnea si-a lasat din aroma printre frunzele aurii de varza, dupa ce s-a facut un transfer de arome ametitoare.
Se poate servi cu un pic de mamaliga calda sau paine de casa, retraind placerea servirii unei mese cu traditie.
Pofta buna!
Despre Andreea-Madalina Stama
Vreau sa iti impartasesc din experienta mea legata de nutritie si stil de viata sanatos, dar si despre diete pentru slabit si trucuri care te mentin frumoasa si plina de viata. Ai intrebari legate de alimentatia copiilor? Sigur vei gasi raspunsuri in articolele scrise de mine pe aceasta tema.
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 30 minute
Timp de preparare: 40 minute
Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.