Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima
Un desert delicios si potrivit sezonului cald este acesta: Parfe de ciocolata alba cu zmeura.
Nu se prepara greu, aveti nevoie de atentie si urmarirea tuturor pasilor asa cum sunt ei prezentati in reteta.
Numar de portii: 4 portii
Timp de preparare: minute
Numar de servire: minute
Punem intr-o craticioara pe foc laptele si ciocolata alba rupta bucatele.
Lasam laptele pe foc doar atat cat sa se topeasca ciocolata. Mestecam continuu sa nu se lipeasca.
Dam deoparte si lasam sa se raceasca.
Batem frisca lichida cu mixerul pana se intareste. Daca folositi frisca fara zahar dupa ce incepe sa se intareasca adaugati 100 gr zahar pudra si bateti in continuare.
Adaugam ciocolata topita in lapte peste frisca si omogenizam compozitia.
Adaugam zmeura. De preferat sa fie lasat zmeura la congelator peste noapte fiindca, daca este prea coapta, parfe-ul capata culoarea roz.
Amestecam, turnam intr-o forma dreptunghiulara si dam la congelator peste noapte.
Scoatem cu cateva minute inainte de servire din congelator si taiem felii mai grosute cu un cutit foarte ascutit pe care il trecem mai intai prin jet de apa calda.
Aceasta reteta de parfe de ciocolata alba cu zmeura este alegerea perfecta daca vreti un desert apetisant.
Pofta buna!
Despre Postolache Violeta
Sunt mama, sotie, gospodina. Imi place sa improvizez, sa jonglez cu ingredientele, pentru mine adevarata provocare este sa creez un meniu de cinci stele din ingrediente putine si ieftine. Ma poti urmari pe blogul caietulcuretete.com.
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 30 minute
Timp de preparare: 40 minute
Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.